Suomalaishiihtäjä joutui hirvittävään paikkaan Falunissa – ”Se oli ihan murhaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisten kilpailut jatkuivat tänään Falunissa yhteislähdöillä. Naiset hiihtivät 10 kilometriä perinteisellä.

Parasta vauhtia suomalaisista esitti Kerttu Niskanen, ja hän sijoittui 10 kilometrin kisassa sijalle 12.

Krista Pärmäkoski hiihti maaliin sijalla 16.

”Suksi oli hyvä, vire oli huono. Tiesin jo ennen lähtöä, että tänään ei ole hyvä päivä, jotenkin tosi vetelä ja löysä olo. Jalat sakkasi, lähdettiinhän me kovaa liikkeelle ja se sitten vähän kostautui omassa tekemisessä. Nyt alkaa tuntumaan, että MM-kisat tulee liian nopeasti.”

”Radasta voisin sen verran sanoa, että miehet hiihti ennen ja näki mitä siellä tapahtui, kolareita tosi paljon. Jo eilen, vaikka oli väliaikalähtöinen kilpailu laskut menivät jäähän ja siellä (Natalia) Nepryaeva oli saanut käteensä murtumia. Mielestäni nyt on miettimisen paikka, onko tuo baana oikea hiihtää yhteislähtöä. Ongelmaa ei varmasti olisi luonnonlumella, mutta nyt se on tykkilunta ja laskut menee jäätiköksi,” Pärmäkoski nosti esille myös kilpailun latutilannetta.

Johanna Matintalo sijoittui myös pisteille ollessaan 22. Kisa ei silti mennyt ilman ongelmia.

”Oli tosi vaikea kisa tänään. Kilpailu lähti ihan hyvin liikkeelle ja tulin siinä pääryhmän mukana kaksi ekaa kierrosta. Sitten kun lähdettiin kolmannelle kierrokselle niin siinä kuuden seitsemän kilometrin kohdalla tuli tosi musta hetki. Lihaksen kangistui aivan täysin ja tuntuu, että menin ehkä hetkellisesti kävelyvauhtia. Siihen se kisa kaatui täydellisesti. Mietin siinä, että en pääse siitä maaliin jos jatkuu tällaisena koko loppukisan. Loppua kohti sain paremmaksi kuitenkin omaa olotilaa.”

Vilma Nissinen kärsi vatsavaivoista kisan aikana. Maaliin Nissinen hiihti sijalla 40.

”Aika paljon olin ladannut tähän päivään. Alku lähti hyvin ja sain siinä nostettua sijoja. Koko reissun on ollut mahan kanssa ongelmia ja ekalla kiekalla löi pitkään nousuun niin pahat krampit, että laskuasento oli ihan murhaa, ja tasurissakin tuntui, että oikea puoli on ihan hyödytön. Aikamoista taistelua oli ekan kiekan jälkeen maaliin, oisin ollut hyvässä porukassa sijoilla 25-30. Siinä olisi pitänyt pysyä, ja jos ois ollut kaikki kunnossa, niin varmasti olisin pysynytkin. Vähän jäi huono maku, mutta huomenna on uusi päivä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.