Suomalaishiihtäjä paljasti: Pienen pieni virhe saattoi viedä jättipotin Falunissa

© Kuva: Getty Images

Suomalaisten kilpailut jatkuivat tänään Falunissa yhteislähdöillä. Miehet hiihtivät 15 kilometriä perinteisellä. Jäisellä ladulla näkyi vaarallisen näköisiä kaatumisia, mutta suomalaiset selvisivät kilpailuista ehjin nahoin.

Parhaaseen suomalaissuoritukseen miehissä ylsi tänään Ristomatti Hakola. Maaliin Hakola hiihti sijalla 14.

”Oli vähän erikoisempaa kilvanhiihtoa. Väärä latuvalinta saattoi kostautua kymmenen sijaa, mentiin isossa porukassa. Kaaduin 2,5 kilometriä ennen maalia kova vauhtisen laskun lopuksi ja jäin porukasta. Sitten jouduin hiihtää viimeisen kierroksen periaatteessa täysiä.”

Sijalla 18 maaliin hiihtänyt Perttu Hyvärinen oli tyytyväinen päivän suoritukseen.

”Oli järkyttävää sähellystä tämä päivä. Vaarallisen oloisia kolareita sattui ympärillä, pelotti, että milloin sattuu kohdalle. Oma hiihto parani loppua kohti ja viimeinen vitonen oli tosi hyvän tuntuista hiihtoa. Tuntuu hyvälle, että onnistui, kun on ollut niin paljon epäonnistumista alkukauteen.”

Hyvärisen kanssa samaan aikaan maaliviivan ylitti Iivo Niskanen. Niskanen oli 19:s.

”Haastava, ja jopa vaarallinen kisa. Yritin vitosen jälkeen vähän vetää, mutta siihen oma isku tyrehtyi. Alamäki oli haastava, ”Rise” kaatui eteen viimeisellä kiekalla. Oma tekeminen ei riittänyt sprinttinousuihin. Tällainen tällä kertaa, onneksi ei tullut pahempaa haaveria omalle kohdalle.”

Markus Vuorela oli tyytyväinen päivän suoritukseen, vaikka pisteitä ei tällä kertaa tullutkaan.

”Oli melkoinen rallikilpailu. Kun melkein 90 äijää lyödään viivalla, rata oli sellainen, että siellä sattui ja tapahtui, onneksi ei itselle sattunut mitään haavereita. Oli plusmerkkinen päivä, ensimmäistä kertaa tourin jälkeen oli eloa hiihdossa. On ollut vähän sellaista ongelmaa, että valot sammuu kun mennään punaiselle tourin jälkeisissä kisoissa. Tänään valot sammui vähän lähempänä loppua. Vaikka ei ollutkaan pistesijoitus, oli itselle positiivinen hiihto.”

Maastohiihtojoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen koki, ettei yhteislähtökilpailuja voi pitää Falunin ladun tyyppisillä laduilla.

”Yhteislähtökisat tällaisilla laduilla on melkoista sähellystä. Nähtiin monta kolaria ja muutamille urheilijoille taisi tulla loukkaantumisiakin. Ei nämä yhteislähtökisat sovi näin kevyille laduille, että miehet ei pysty tehdä toisiinsa eroja. Meidän miehiltä ihan ok hiihtoja, eilinen saatiin käännettyä ja hyviä vetoja tuli.”

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.