Ongelmat ovat ohi! Suomalaisjuoksija vaivattomaan voittoon – ”Tuntui hyvältä ja rennolta”

© Kuva: Juha Tamminen

Topi Raitanen juoksi vaivattoman voiton miesten 3000 metrillä. Juoksu kertoi Raitaselle, että kauden avauskilpailun ongelmat ovat ohi. Raitanen sinetöi voiton 200 metrin kirillä talven kotimaisella kärkiajalla 8.07,38.

– Nyt juoksu tuntui hyvältä ja rennolta. Piti itse asiassa ottaa 400 metrin kiri, mutta se jäi 200 metriin, Raitanen kertoi.

Raitanen pudotti kirikierroksella Helsingin Kisa-Veikkojen seuratoverinsa Eero Salevan, joka oli toinen ajalla 8.13,43. Kolmas oli Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki halliennätyksellään 8.20,02.

Raitaselle SM-juoksu oli pieni välipala kesään tähtäävän harjoittelun keskellä. Viikko sitten Pajulahdessa kroppa ei vielä ollut valmis napakkaan kisavauhtiin, mutta Hipposhallissa happi kulki.

– Tammikuun korkeanpaikan leirin jälkeen jouduin karanteenin takia treenaamaan tovin ulkona liki 20 asteen pakkasissa. Se vaikutti ja saattoi siinä olla myös leirin jälkeisestä väsymystä, Raitanen totesi.

Hipposhallissa Raitanen juoksi ensimmäisen kilometrin 2.44,3, toisem 2.45,0 ja kolmannen 2.38,1. Viimeisen 200 metrin kierroksen hän kiri upeasti 25,80.

Vuoristoleirin paikka haussa

Raitanen palaa nyt harjoittelun pariin. Haussa on kevään vuoristoleirin paikka.

– Nyt odotellaan, missä lumet sulavat ja aukeaako mahdollisuus mennä Yhdysvaltoihin, Raitanen sanoo.

Arizonan Flagstaffin ohella vuoristoleirin paikaksi vaihtoehtoja ovat Font Romeu Ranskan Pyreneillä ja Sankt Moritz Sveitsin Alpeilla.

– Leiriin asti harjoittelen kotosalla ja sitten Pajulahdessa, jos leirille lähtö viivästyy, Raitanen viittasi mahdollisuuteen käyttää Liikuntakeskus Pajulahdessa alppimajaa.

Lähde: SUL:N tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.