Suomalainen pikajuoksija upeasti mestaruuteen ennätyksellään! – Seuraavaksi vastassa hallitseva maailmanmestari

© Kuva: Getty Images

Elmo Lakka kuorrutti seitsemännen 60 metrin aitajuoksun hallimestaruutensa ennätyksellään 7,63. Sadasosan ennätysparannus vei Lakan Euroopan tämän vuoden tilastossa jaetulle seitsemännelle sijalle.

– Olosuhteisiin nähden ok juoksu. Kropassa oli sellainen tunne, että oli mahdollisuuksia parempaankin, Lakka sanoi.

Lakan mukaan juoksua häiritsi pieni ”nykäys” lihaksistossa juuri ennen laukausta, joka aavistuksen sotki lähtöä ja siten myös alkukiihdytystä.

– Rehellisesti sanottuna en olisi osannut ennustaa, että tuolla tuntemuksella juoksusta tulee ennätys, Lakka kuvaili juoksun jälkeistä tunnetta.

Lakka tähtää kuntoaan maaliskuun alun EM-kilpailuihin ja koettaa samalla kasata hallikaudelta mahdollisimman paljon rankingpisteitä, joiden perusteella kesällä jaetaan paikkoja Tokion olympiakisoihin.

– SM-kilpailuista tuli tärkeitä pisteitä ja ennen EM-kilpailuja juoksen keskiviikkona vielä Madridissa, missä pääsen muiden muassa Grant Hollowayn vauhtiin, Lakka totesi.

Holloway on 110 metrin aitajuoksun hallitseva maailmanmestari, joka on tänä talvena pinkaissut 60 metrin matkan maailman kärkitulokseen 7,32.

Pika-aitojen finaali oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden juhlaa. Lakan seuratoverit Ilari Manninen ja Santeri Kuusiniemi voittivat hopea – ja pronssimitalit. Manninen oli toinen ennätyksellään 7,82 ja on Lakan tapaan lähdössä EM-kilpailuihin.

– Juoksin riskillä ja kolhin neljää viidestä aidasta. Ei paras juoksu, mutta siihen nähden hyvä aika. Mutta on siinä vielä paljon varaa, Manninen sanoi ennätyksestään.

Kuusiniemi oli kolmas ajalla 7,91, mutta toiveissa ollut EM-rajan alitus ei toteutunut. Kuusiniemi juoksi hiljattain Tampereella ennätyksensä 7,89, joka jäi sekunnin sadasosan EM-rajasta.

Hipposhallissa EM-rajan saavuttaminen sortui huonoon lähtöön, missä Kuusiniemi jäi lähes metrin Lakasta ja Mannisesta.

SM-finaalin kahdeksasta juoksijasta peräti neljä edusti Jyväskylän Kenttäurheilijoita.

Lähde: SUL:n tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.