Salla Sipponen heitti Tampereella Pirkkahallissa naisten kiekkoa huipputuloksen 58,88. Keuruun Kisailijoita edustava Sipponen paransi halliennätystään 1,67 metriä. Sipposen tulos on maailman tämän kauden paras hallitulos ja ulkokilpailutkin mukaan lukien maailmantilaston kolmanneksi paras tänä vuonna.

Kaikki Sipposen kolme mitattua heittoa 58,54, 57,87 ja 58,88 kantoivat yli hänen aiemman ennätyksensä. Hallissa suomalaisista on pidemmälle heittänyt vain Sanna Kämäräinen, jonka seitsemän vuotta vanha Suomen halliennätys on 60,67.

– Hyvä sarja. Tasapainoisia heittoja. Pisin heitto jäi vähän matalaksi. Kilpailen seuraavan kerran ensi viikolla, jos sitten saisi heittoon vähän enemmän nostetta, Sipponen kertoi.

Sipposelle halliennätys ei tullut yllätyksenä. Harjoittelu on luistanut syksystä lähtien lähes ongelmitta.

– Testitulokset ylipainoisella välineellä ovat olleet lähes ennätystasolla. Osasin siten odottaa yli 58 metrin tulosta, Sipponen sanoi.

– Kilpailuun valmistautuminen oli tosin vähän huono, kun selkä kramppasi kovan voimaharjoituksen jälkeen vajaa viikko sitten. Sen takia oli pidettävä kaksi päivää huilia

Kailajärveltä oppia, Leveelahti heitti ennätyksensä

Kuluvalle harjoituskaudelle Sipponen on saanut oppia ja uutta virtaa voimaharjoitteluun painonnoston ja voimaharjoittelun kokeneelta huippuosaajalta Jaakko Kailajärveltä.

– Sieltä on tullut oppia tekniikoihin ja uutta voimapuolelle muutenkin. Fysiikkapuoli on mennyt eteenpäin. Varsinkin jalkoihin olen saanut räväkkyyttä, Sipponen sanoi.

Sipponen on kiekonheiton nelinkertainen Suomen mestari. Hänen ennätyksensä ulkoradoilla on viime kesänä heitetty 59,52.

Tampereen kilpailussa toiseksi sijoittunut Helena Leveelahti Virtain Urheilijoista paransi hänkin halliennätystään roimasti 1,76 metriä. Leveelahden tulos 53,43 on 22-vuotiaiden ikäluokassa Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras.

Lähde: SUL:n tiedote