Sara Kuivisto ja Joonas Rinne voittivat Jyväskylässä sunnuntaina 800 metrin hallimestaruuden lauantain 1500 metrin voittojen jatkeeksi. Kumpikin johti kilpailua alusta loppuun.

Kuivisto haki 800 metriltä mestaruuden ohella Suomen ennätystä, muttei siihen aivan yltänyt. Hän voitti ajalla 2.04,37. Myös Rinteen voittoaika 1.51,31 jäi hänen tavoittelemastaan 1.50:n alituksesta.

– Suomen ennätystä läksin tavoittelemaan, mutta edellispäivän 1500 metriä painoi jaloissa. Sain siinä juoksussa niin hyvin irti itsestäni, Kuivisto sanoi.

– Ei tuokaan aika huono ollut omalla vedolla juostuna. Sellainen väsyneen naisen aika.

Lahden Ahkeran Ilona Mononen kiri loppusuoralla muiden takaa toiseksi ja teki komean ennätysparannuksen 2.09,52:een. Aiempi oma halliennätys oli 2.14,13. Monosen aika on 19-vuotiaiden kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras ja nopein 18-vuotiaan suomalaisen juoksema hallitulos. Käsiajanotolla on Tuula Takala 44 vuotta sitten talvella 1977 juossut 18-vuotiaana 2.09,5.

Myös Monosen seuratoveri Emilia Jousimaa paransi halliennätystään roimasti 2.10,33:een ja oli kolmas. Pitkään toisena juossut JKU:n Heini Ikonen uupui loppusuoralla viidenneksi IF Nykarlebynejdenin Jonna Grandellin (o.s. Julin) jälkeen. Kuudenneksi nopeimman ajan juoksi B-erän voittanut Lahden Ahkeran Veera Perälä.

Rinne veti miesten 800 metriä lähdöstä maaliin. Hänen 600 metrin väliaikansa 1.21,19 ennakoi parempaakin loppuaikaa, mutta viimeisellä kierroksella askel alkoi painaa.

– Suunnitelman mukaan meni mestaruuden osalta, muttei sikäli, että oma ennätys oli tavoitteena. Lauantain 1500 metriä painoi jaloissa ja 3 kierroksen jälkeen tunsin kropassa että nyt ei ole paras päivä, Rinne tunnusti.

Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Ville Lampinen oli toinen ajalla 1.52,16 ja Lempäälän Kisan 18-vuotias Santtu Heikkinen taisteli pronssille ajalla 1.52,32. Muut kilpailijat hävisivät mestarille jo viidettä sekuntia.

Lähde: SUL:n tiedote