Suomea voidaan hyvällä syyllä pitää yhtenä maailman kärkimaista tässä yleisurheilulajissa – ”Jokaisella on oma tähtihetkensä”

© Kuva: Getty Images

Suomea voidaan hyvällä syyllä pitää yhtenä maailman kärkimaista seitsenottelussa. Vuonna 2019 Suomi oli neljän parhaan tuloksen keskiarvon vertailussa viidenneksi paras ottelumaa koko maailmassa. Edelle ehtivät vain lajin suurvaltiaat; Yhdysvallat, Saksa, Iso-Britannia ja Itävalta. Lajissa riittää myös tasoa terävimmän kärjen takana, sillä kymmenen parhaan maan vertailussa Suomi sijoittui kahdeksanneksi.

Maria HuntingtonMiia Sillman ja Saga Vanninen mahtuvat Suomen kaikkien aikojen tilastosta 16 parhaan joukkoon. Huntington ja Sillman löytyvät molemmat jo viiden parhaan joukosta. 2010-luvulla kaikkien aikojen 20 parhaan joukkoon on noussut Tampereen ottelijoiden lisäksi Joensuun Katajaa edustavat Jutta ja Hertta Heikkinen (11. ja 13.).

Ottelijat tunnetaan tiivistä ryhmähengestä, mikä tulee hienosti ilmi jokaisen arvokisaottelun päättävässä kunniakierroksessa. Vaikka moni muukin yleisurheilulaji muodostaa sisälleen tiiviin lajiyhteisön, on “otteluperheessä” aivan oma tunnelmansa. Lajiryhmän hyvään yhteishenkeen ei ole yhtä selittävää tekijää, kokonaisuus muodostuu useasta tekijästä.

– Olemme tehneet ottelijoiden kanssa paljon omia kisareissujamme vuosien aikana. Viron ottelumatkat ja erilaiset maaottelut tuovat lajiyhteisöä lähemmäs toisiaan. Laji on haastava, ja jokainen pystyy samaistumaan toisen urheilijan rooliin. Ottelupiireihin hakeutuu hyvin samanhenkisiä ihmisiä, Sillman tiivistää.

– Ottelijat ovat kaikki tietynhenkisiä ja työtä tehdään porukalla. Jokaisella on oma tähtihetkensä seitsemän lajin aikana, ja muita on myös helpompi kannustaa ottelun aikana, Huntington kertoo.

Hyvä ryhmähenki ei rajoitu vain kotimaahan, yhteyttä pidetään myös muista maista tuleviin kilpailijoihin. Ottelijat viettävät kahden päivän aikana myös paljon aikaa toistensa seurassa, joten yhteiselle kanssakäymiselle on myös enemmän aikaa muihin lajeihin verrattuna. Vanninen on muun muassa pitänyt yhteyttä Norjan huippulupaus Henrietta Jaegerin kanssa ja he ovat jutelleet siitä, miten molempien harjoitukset ovat sujuneet.

Lähde: Olympiakomitea


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.