Tero Pitkämäki patistaa nuoria urheilijoita liikkumaan – ”Jos vertaa nykynuoria minun ikäluokkani heittäjiin…”

© Kuva: Getty Images

Tero Pitkämäki luennoi ja ohjasi 9-16-vuotiaita nuoria kahdessa valmennustapahtumassa Joensuussa. Keihäänheiton moninkertainen arvokisamitalisti ja Suomen Urheiluliiton keihäänheiton lajivalmentaja kannusti nuoria heittämään paljon ja liikkumaan aktiivisesti myös harjoitusten ulkopuolella.

– Viikon ohjatut harjoitukset eivät läheskään riitä täyttämään kasvavan nuoren liikunnan tarvetta. Jos viikossa on kolme ohjattua treeniä, ne kattavat 20 prosenttia viikon liikuntamäärästä, jota tarvitaan, Pitkämäki kuvasi liikunnallista pohjaa, jota keihäänheitossa menestyminen vaatii.

– Harjoitusten ulkopuolinen muu liikunta voi olla kaikenlaista aktiivista puuhailua ulkona tai pelaamista. Ei sen treeniä tarvitse olla.

Pitkämäki kertoi urastaan ja harjoittelustaan, ja osallistui heittoharjoitukseen ensin Joensuun Katajan keihäskoululaisten tilaisuudessa. Sen jälkeen hän oli mukana samanlaisessa tilaisuudessa, joka oli suunnattu Pohjois-Karjalan seurojen keihäänheitoista kiinnostuneille nuorille ja ohjaajille.

Molemmissa tilaisuuksissa Pitkämäki patisti nuoria heittämään mahdollisimman paljon.

– Heittämistä pitää olla nuorena paljon. Ihan mitä vaan heittämistä. Tarkkuusheittoa, kiven tai lumipallon heittämistä, eikä heittoliikkeen tarvitse olla kuin oppikirjasta, Pitkämäki muistutti.

– Jos vertaa nykynuoria minun ikäluokkani heittäjiin nuorena, suurin ero on heittokädessä ja heittonopeudessa. Se on nyt heikompi, kun lapsena ei ole heitelty niin paljon. Muuta merkittävää fyysistä eroa ei minusta ole, Pitkämäki sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote