Jymypaukku! Kristian Pullin hirmuhyppy toi EM-pronssia! – ”En itse asiassa muista mitään siitä”

© Kuva: Getty Images

Kristian Pulli palautti Suomen mitalikantaan Torunissa Euroopan hallimestaruuskilpailuuissa. Pullin kolmas hyppy kantoi Suomen halliennätykseen 824 ja hän voittti pronssimitalin.

Pulli paransi 13 sentillä Eero Haapalan kahdeksan vuotta vanhaa Suomen ennätystä. Samalla hän rikkoi Tokion olympiakisojen tulosrajan.

Pullin saavuttama mitali on Suomen ensimmäinen mitali Euroopan hallimestaruuskilpailuista 21 vuoteen. Viimeksi mitalin saavutti Timo Aaltonen, joka vuonna 2000 voitti Euroopan hallimestaruuden.

Pulli ponnisti EM-finaalissa nousujohteisen sarjan, joka alkoi 769 ja 777 kantaneilla hypyillä. Kolmas ja viides hyppy kantoivat omiin halliennätyksiin 800 ja 810 ja viimeinen yritys Suomen ennätykseen 824, millä tuloksella Pulli ohitti Ukrainan Vladislav Mazurin.

Erittäin kovatasoisen kilpailun voitti puolustava mestari Kreikan Militiádis Tentóglou maailman tämän vuoden kärkituloksella 835. Toiseksi sijoittunut Ruotsin Thobias Montler hyppäsi Ruotsin ennätyksen 833.

Kristian Pullia valmentaa hänen isänsä Seppo Pulli. Hän vaihtoi viime kaudella hyppytekniikkaansa siirtymällä ilmalennon aikana kolmeen ja puoleen saksaukseen. Hallikauden vireensä hän haki kahdella pitkällä Etelä-Afrikan leirillä.

”En itse asiassa muista siitä hypystä mitään”

– Alkuun oli taas tukkoista. Kolmannella kierroksella pääsin lankulle ja tuli sellainen olo, että ehkä tästä kuitenkin voisi tulla jotakin, Pulli kertoi.

– Viidennellä kierroksella juoksin vaan täysillä lankulle ja ajattelin, että ponnistus tulee sieltä itsestään.

– Siitä mitalihypystä en itse asiassa muista mitään. Enkä vielä edes tiedä, oliko se niin hyvä hyppykään teknisesti.

– Pojat teki niin hirveitä tuloksia (Pulli viittasi Tentóglouun ja Montleriin), mutta pronssikamppailu oli tiukka. Ajattelin vaan, että nyt tarvitaan täydellinen hyppy, Pulli kuvasi ajatuksiaan.

– Hyvältä tuntuu, että Suomen mitaliton putki katkesi. Enkä siinä edes huomannut, että olympiarajakin meni samalla rikki, Pulli iloitsi.

Lähde: SUL:n tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.