Senni Salminen kimmahteli EM-kilpailujen kolmiloikan karsinnassa kolmanneksi ennätyksellään 14,22. Kristiina Mäkelä oli seitsemäs loikittuaan 14,09. Naisten kolmiloikan EM-finaalissa kilpailee sunnuntaina kaksi suomalaista.

Karsinnassa Salminen toinen hyppy löysi niille raiteille, joita hän on talven kilpailuissa hakenut. Oma ennätys koheni 18 senttiä ja halliennätys 28 senttiä.

Tulos 14,22 nosti Salmisen Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi ohi Natalia Kilpeläisen ja Heli Koivula-Krügerin.

– Ensimmäinen hyppy tuntui kehnolta ja se toinen oli aika samanlainen, Salminen kuitenkin totesi.

Salminen avasi kilpailun loikkimalla 13,92. Vaikka toisen hypyn yleistuntuma oli samantapainen kuin ensimmäisessä, niin erojakin oli.

– Juoksu kulki kovaa, mutta rennosti ja siitä oli hyvä hypätä ja hallita hyppyä, Salminen tuumi asiaa tarkemmin mietittyään.

Matti Monosen valmentamalle Salmiselle Toruńin EM-kilpailut ovat uran ensimmäiset aikuisten arvokilpailut. Finaalipaikka omalla ennätyksellä on väkevä avaus arvokilpailu-uralle, mutta Salminen ei jäänyt sitä miettimään.

– Hypyssä on vielä monta kohtaa jota voi parantaa. Jos se onnistuu, finaalissa voi tapahtua mitä vaan. Ihanaa, ettei siellä tarvitse miettiä, koska kaikilla on kuusi hyppyä, Salminen sanoo.

Lähde: SUL:n tiedote