Suomalainen yleisurheilija kulki voitosta voittoon ja tehtaili useita SE-tuloksia – ”Aloin uskoa itseeni”

© Kuva: Getty Images

Viime kesänä Silja Kosonen, 18, kulki voitosta toiseen. Hän paransi 19- ja 22-vuotiaiden SE:n lukemiin 71,34, voitti Kalevan kisojen moukarinheiton kotikulmillaan Turussa, 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden Kemissä ja Ruotsi-ottelun Tampereella.

Kesä vahvisti itseluottamusta ja nälkää menestyä myös kansainvälisesti. Kososen mukaan halu nousta kansainväliselle huipulle sai sytykkeitä toissa vuoden Euroopan nuoriso-olympiafestivaaleissa Bakussa. Siellä hän voitti moukarinheiton 17-vuotiaiden SE:llä 72,35.

– Sinä vuonna aloin uskoa itseeni, kun heitin vielä neljän kilon moukariakin 63,60, Kosonen sanoo.

Saman vuoden keväällä Kososesta tuli ensimmäinen suomalaisnainen, joka rikkoi 70 metriä millään moukarilla. Hän heitti keväällä Somerolla 3-kilon välineellä edellisen 17-vuotiaiden SE:n 71,46.

Uinti ja frisbeegolf rentouttavat, opettajan ammatti kiinnostaa

Yleisurheilupodcastissa Kosonen kiitteli vanhempiaan siitä, että he tarjosivat hänelle jo lapsena mahdollisuuden harrastaa useita eri lajeja ja löytää sieltä omansa. Kososen lajivalikoimassa on ollut ringetteä, jalkapalloa, uintia, suunnistusta, tanssia ja voimistelua.

– Olen aina rakastanut kilpailua. Aina, kun kavereiden kanssa tehtiin jotakin, muutin sen kilpailuksi, Kosonen muistelee.

Nykyisin Kosonen rentoutuu mieluusti uinnin ja frisbeegolfin parissa. Tosin kuluneen kevättalven aikana moukarinheiton vastapainona ovat olleet oppikirjat, kun Kosonen valmistautui ylioppilaskirjoituksiin, joissa hän kirjoitti seitsemän ainetta.

– Minulla oli ideana, että pääsen lukiosta kolmessa vuodessa. Jos pääsisin palaamaan siihen päätökseen, en välttämättä tekisi samaa. Kevät oli aika rankka, mutta omasta mielestäni selvisin hyvin, Kosonen tunnustaa.

Kirjoitusten jälkeen Kosonen haki opiskelemaan Turun yliopistoon ja Åbo Akademiin. Kosonen haluaa jatkaa opintoja, mutta haluaa tehdä sen urheilun ehdolla. Toiveammattikin on jo hahmottumassa.

– Haluaisin kielten opettajaksi lukioon. Hain nyt opiskelemaan englantia ja saksaa. Myös luokanopettajan on yksi vaihtoehto, Kosonen kertoi.

Lähde: Urheiluliitto


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.