Talviolympialaiset järjestetään ensi vuonna Pekingissä.

Olosuhteet ovat toistaiseksi maastohiihdon osalta vielä iso kysymysmerkki. Tällä hetkellä ei ole tietoa, miltä tulevat olympialadut tulevat näyttämään.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on esittänyt näkemyksensä tulevista kisoista Realnoevremya.ru-sivuston haastattelussa.

– Kiina on erittäin eksoottinen ja tuntematon paikka kaikille, paitsi ehkä kiinalaisille urheilijoille. He tekevät aktiivisesti töitä ja ovat kutsuneet paikalle useita valmentajia. Tuloksia tullaan siis näkemään.

– Nyt neuvotellaan FIS:n (kansainvälinen hiihtoliitto) toimesta. On mahdollista, että joulukuussa tulevilla olympialaduille hiihdetään joitain kansainvälisiä kisoja. Jos niin tehdään, niin urheilijamme ja asiantuntijamme pääsevät arvioimaan radan.

Välbe kertoi, että rata itsessään ei välttämättä ole tärkein. Isoin kysymysmerkki on lumi.

– Rata ei välttämättä ole edes niin tärkeä juttu, vaan pitää ymmärtää minkälaista lunta siellä on. Se on niin iso mysteeri. Olen antanut itseni ymmärtää, että se on keinolumea, jota on sekoitettu luonnonlumeen. Emme tiedä, minkälaiseen veteen, ja keinolumen laatu riippuu paljon vedestä. Emme tiedä asiasta vielä enemmän. Se tulee toki olemaan sama kaikille.