Huikeaa tekemistä! Suomalaisaituri tykitti jälleen uuden SE-ajan!

© Kuva: Getty Images

Viivi Lehikoinen juoksi Genèvessä 400 metrin aitajuoksussa neljänneksi loistoajalla 55,77. Hän kohensi sillä 22-vuotiaiden Suomen ennätystä jälleen roimasti. Edellinen ennätys oli torstaina Espoon Motonet GP:ssä juostu 56,17.

– Ajattelin ennen kauden alkua, että parannan ennätystä. Mutten uskaltanut toivoa tällaista. Nyt olen juossut kolme kisaa ja päässyt kaikissa alle vanhan ennätyksen, Lehikoinen sanoi.

Lehikoinen juoksi kauden ensimmäisen 400 metrin aitakilpailunsa Jyväskylässä vajaa pari viikkoa sitten. Se toi ajan 56,33, joka on sitten parantunut kilpailu kilpailulta.

– Torstain Espoon kilpailu oli rankka. En saanut sen jälkeen yöllä nukuttua ja sitä seurasi matkustus. Yritin perjantaina vain saada jalat palautumaan ja ennen starttia tuntuikin hyvältä, Lehikoinen kertoi.

– Jyväskylässä ja Espoossa oli vielä vähän raskaan tuntuiset jalat, mutta täältä ne tuntuivat hyvältä.

Askeletkin menivät hyvin, vaikka ylitin juoksun lopussa aidat niin sanotusti väärällä jalalla.

Kilpailun voitti Ukrainan Viktoria Tkatshuk ajalla 54,60. Lehikoisen edellä maaliin tulivat myös Belgian Paulien Couckuyt ajalla 54,95 ja Italian Eleonora Marchiando ajalla 55,68. Joten loppusuoralla Lehikoisella riitti kirittäjiä päinvastoin kuin edellisessä kilpailussa.

– Huomasin maalissa, että oli se todella kova kisa. Sain itsestäni todella paljon irti, Lehikoinen kertoi.

Lehikoisen kilpailukausi jatkuu viikon kuluttua maajoukkueiden EM-kilpailuissa Romaniassa.

Lähde: SUL:n tiedote