Turun Urheiluliiton Viola Westlingin kunto kehittyy yhä. Westling on parantanut 800 metrin ennätystään kaikissa tämän kesän kilpailuissaan. Ruotsin GP-kilpailuissa Sollentunassa tuorein ennätysparannus oli 1,36 sekuntia aikaan 2.04,82.

Westling sijoittui Sollentunassa parhaana pohjoismaalaisena juoksijana viidenneksi. Voittaja oli kenialainen Mary Moraa ajalla 1.59,25. Viime viikolla Paavo Nurmen kisoissa Moraa voitti ennen Sara Kuivistoa.

Westling avasi kautensa Turussa 1. kesäkuuta juosten ennätyksensä 2.08,81, jatkoi tästä voittamalla Paavo Nurmen kisojen B-erän viime maanantaina ennätyksellään 2.07,34 ja edelleen voittamalla viime torstaina Espoon GP-kilpailuissa ennätyksellään 2.06,18.

Ari Paunosen valmennuksessa harjoitteleva Westling on kesäkuun neljässä kilpailussaan parantanut ennätystään yhteensä jo 4,31 sekuntia.

Murto kukisti Lampelan

Wilma Murto ja Elina Lampela ylittivät seiväshypyssä molemmat korkeuden 435 sijoittuen kolmanneksi ja neljänneksi. Murto ylitti 435 ensimmäisellä yrityksellään ja Lampela toisellaan. Kumpikin pudotti kolmesti korkeudesta 445.

Naisten seiväshypyn Sollentunassa voitti venezuelalainen Robeilys Peinado tuloksella 455. Saman korkeuden ylitti myös Ruotsin ennätysnainen Angelica Bengtsson.

Naisten korkeushypyssä Suomen ennätysnainen Ella Junnila ylitti 188 ja sijoittui neljänneksi.

Junnila pudotti kolmesti korkeudesta 191. Voittaja oli valkovenäläinen Karina Demidik tuloksella 196. Junnila kukisti mm. italialaisen aiemman kahden metrin ylittäjän Alessia Trostin.

Lähde: SUL:n tiedote