Annimari Kortteelle rankka pettymys Tokiossa – teki synkän paljastuksen juoksun jälkeen

© Kuva: Getty Images

Annimari Kortteen ja Reetta Hurskeen taival Tokion olympia-areenalla päättyi 100 metrin aitojen alkueriin. Hurske oli erässään kuudes ajalla 13,10 ja Korte viides ajalla 13,06. Erien neljä parasta eteni suoraan finaaliin ja aikavertailusta sinne vaadittiin tasan 13 sekuntia.

Kortteelle kilpailu oli tuskainen, mutta se oli tiedossa etukäteen. Takareisivaiva on kiusannut aituria jo puolitoista vuotta. Sitä on kuluvan kauden aikana hoidettu kortisonilla, mutta vaikka fyysinen kunto on saatu korkealla, kyky juosta aitoja ei ole sitä, mitä se voisi olla.

– Maanantain lentomatkan jälkeen Sagasta jalka ei vaan palautunut. Käveleminen on tehnyt kipeää, ja sitä voi miettiä, että jos käveleminen sattuu, miten pääsee aitojen yli, Korte sanoi.

Vaikka tuska ja pettymys nosti kyyneleet silmiin, Korte oli samalla iloinen, että kykeni toteuttamaan unelmansa ja kilpailemaan Tokiossa.

– Koko vuosi on ollut tosi epävarmaa, että pystynkö juoksemaan näin pitkälle. Olen tosi onnellinen, että pystyin. Se on harmi, että en pystynyt juoksemaan täysillä ja näyttämään mihin pystyn, mutta sellaista se on, Korte harmitteli.

Loppukaudesta Korte päättää myöhemmin

Kortteen mukaan jalkaa on hoidettu kaikilla mahdollisilla keinoilla.

– Tänä kesänä siihen on laitettu neljä kortisonipistosta. Kokeilin myös huippukylmää, joka vaan pahensi sitä, kun kyseessä on hermovamma.  Olen kokeillut myös hieronnat, neulotukset, sähköhoidot ja vasikanveriuutetta, Korte kertoi.

Kortteen mukaan treeneissä testattiin myös puudutusta, mutta kilpailussa se olisi ollut liian suuri riski.

– Halusin kokeilla juosta ilman puudutusta, Korte sanoi.

Korte ei ole päättänyt, juokseeko hän vielä Kalevan kisoissa ja maaottelussa. Jalka on tarkoitus hoitaa kuntoon leikkauksella jossain vaiheessa tänä vuonna.

–  En tiedä, onko järkeä laittaa jalka kärsimään vielä muutama viikko, Korte sanoi.

Hurskeella hyvä ja startti ja loppumetrien taistelu

Hurske sai alkuerässään hyvän startin, mutta ei löytänyt juoksuunsa toivomaansa sähinää, vaikka sai juoksun loppumetreille päälle hyvän taisteluvaiheen.

– Olen tyytyväinen siihen, että startti oli tuollainen. Siinä on ollut haastetta tänä vuonna. Se onnistui hyvin, samoin kuin viimeiset viisi metriä. Niissä ei ainakaan annettu periksi, Hurske totesi.

– Juoksussa ei muuten ollut minkäänlaista rytmiä. Se oli sellainen 10 aitaa ja välijuoksut. Mitään imua ei juoksuun tullut.

Hurskeen mukaan kunnon puolesta kaiken piti olla ainakin siinä reilassa, että välieräpaikka olisi lohjennut.

– 13 sekunnin ajan ei olisi tänään pitänyt olla mikään ongelma, mutta jokainen päivä on erilainen.

Lähde: SUL:n tiedote