Saga Andersson ylitti alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa naisten seiväshypyn finaalissa 425 toisella yrityksellään ja sijoittui kuudenneksi.

– Olen ihan tyytyväinen. Olin kauden parhaiden vertailussa kymmenes. Mutta vähän jäi hampaankoloon, kun 435:n ylitys oli niin lähellä, Andersson sanoi.

435:n ylitys oli lähellä

Anderssonin toisessa yrityksessä 435:stä oli hypyn korkeuden puolesta eväät ylitykseen, mutta sitä ei kuitenkaan tullut.

Yrityksiä ei tehty Anderssonille helpoksi. Ennen toista yritystä hän joutui odottelemaan, kun toimitsija haki helteessä urheilijalle jääpaloja ja kolmatta yritystään hän odotteli pitkän tovin, kun stadionilta meni sähköt.

– Siinä ei oikein tiennyt, mitä olisi pitänyt tehdä, kun ei tiennyt milloin pääsee hyppäämään. Jalat olivat aika jähmeät, kun sitten pääsin hyppäämään, Andersson kertaili kolmatta yritystään.

Andersson on tällä kaudella ylittänyt 431 ja löytänyt vaikeampien aikojen jälkeen tuloksentekoon varmuutta.

– Nyt taas luotan itseeni. Kun parin viime kauden ajan tuli harjoituksissakin niitä läpijuoksuja, ne eivät luoneet itseluottamusta. Nyt sitä taas on.

Naisten seiväshypyn voitti Tshekki Amálie Švabíková, joka ylitti 450. Britti Molly Caudery oli toinen ylitettyään 445 ja Ruotsin Lisa Gunnarsson kolmas tuloksella 440.

Lähde: Urheiluliitto