Suomen suurin mitalitoivo saapui Tokioon – Alla kaksi Suomen ennätystä: ”Kokonaisuus on saatu hiottua siihen missä sen pitää olla”

© Kuva: Getty Images

Kolmilloikkaaja Senni Salminen on kauden mittaan kimmahdellut kaksi Suomen ennätystä, kilpaillut menestyksellä EM-halleissa Puolan Torúnissa ja EM-joukkuekilpailussa Romaniassa. Tokiossa hän on Suomen joukkueen kärkinimiä ja menestyjäsuosikkeja, mutta se ei ole tuonut paineita.

– Kuten olen monesti sanonut, en ota paineita muualta. Jos jotakin paineita on, ne tulevat minulta itseltäni, Salminen sanoo.

Salminen lähtee perjantaiseen olympiakarsintaan SE-tuloksellaan 14,63 kisatilaston kahdeksannelta sijalta. Hänelle karsinta on nyt kaikki mihin hän keskittyy.

– Karsintaan menen sillä ajatuksella, etten finaalia mieti. Karsinta on minulle nyt elämäni tärkein kilpailu, Salminen sanoo.

Viime vuosien arvokisoissa finaalipaikkaan on riittänyt vajaan 14,20:n hyppy. Salminen ei puhu lukemista, mutta tietää, millä finaaliin mennään.

– Aika sellainen perushyppy. Sen pitäisi olla siinä, Salminen sanoo finaalipaikasta.

Sagan leiriltä löytyi kauden paras vire

Salminen on muiden suomalaisten yleisurheilijoiden tapaan viritellyt kuntoaan Sagan leirillä ja edelleen Tokiossa valmentajansa Matti Monosen johdolla. Nyt  kaikki on kunnossa ja kroppa on viritelty valmiiksi.

– Sagassa tehtiin voimaa, juostiin aika paljon ja sain viime viikon torstaina tehtyä myös hyvä hyppytreenin. Hyvä pätkä treeniä, Salminen kiteyttää.

Se myös tuntuu kropassa.

– Ei voisi paremmalta tuntua. Juoksu tuntuu paremmalta, miltä se on missään vaiheessa tuntunut ja hypyn kokonaisuus on saatu hiottua siihen missä sen pitää olla, Salminen kertoo.

Hyvän lisän henkiselle vireelle toi tulo Tokioon ja urheilijoiden kisakylään. Ison kansainvälisen huippu-urheilutapahtuman ilmapiiri kiehtoo Salmista.

– Erittäin hyvä fiilis tuli, kun tänne pääsi ja tosi erilainen kuin mitä Saagassa oli. Huomaa, että ollaan isoissa kisoissa.

Lähde: Urheiluliitto


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004