Antti Ruuskasen hienoa keihäänheittouraa juhlittiin lauantaina Tampereella.

Mies kertoi, että hän ei halunnut lopettaa uransa kaikessa hiljaisuudessa vaan antoi kilpakumppaneilleen, Kalevan kisojen yleisölle ja median kautta kaikille yleisurheilua seuraaville ihmisille tilaisuuden sanoa kiitos ja näkemiin.

– Olisihan se ollut vähän tökeröä, jos olisin pelkän tiedotteen laittanut, että ura loppuu. Halusin tulla tänne paikan päälle median syötäväksi ja keihäsmiehille sanomaan tsempit ja terveiset, Ruuskanen sanoi.

– Tämä oli hieno tilaisuus. Oli mukava päästä tänne. Mielellään olisin ollut heittämässä ja taistelemassa Suomen mestaruudesta, mutta minkä sille mahtaa. 30 vuotta tuo hauisjänne sentään kesti.

Vaikka Ruuskanen ilmoitti jo viime vuonna, että ura päättyy tähän kauteen, uran päättäneen seremonian jälkeen tunteet läikkyivät laidasta laitaan.

– Nyt on haikea ja vähän pettynytkin olo, kun tulin kovat piipussa tähän kauteen. Jos olisi mennyt hyvin, olisin heittänyt olympialaisissa, mutta sitä ei päässyt tapahtumaan.

– Se harmittaa, mutta enemmän olisi harmittanut, jos en olisi kokeillut viimeistä valttikorttia tähän kauteen. Olisi jäänyt se ”entäs jos” -ajatus. Nyt voin sanoa kehosta on keihäänheiton suhteen otettu kaikki irti.

Pielaveden Sampoa ja Viipurin Urheilijoita edustanutta Ruuskasta valmensivat hänen pitkän uransa aikana Antero Puranen, Aki Parviainen, Jarmo Hirvonen ja viimeksi Jyrki Blom.

Lähde: SUL:n tiedote