Emil Ruusuvuori, 22, kärsi välierätappion Atlantan ATP-turnauksessa Brandon Nakashimalle 6-3, 4-6, 3-6. Välieräpaikka oli Ruusuvuoren uran toinen ATP-kiertueella. Hienon viikon myötä tulee suomalainen nousemaan maailmanlistalla uuteen ennätyslukemaansa sijalle 69.

22-vuotias Ruusuvuori (ATP-78) ja 19-vuotias Nakashima (ATP-115) eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan.

– Sain hyvän alun otteluun ja ensimmäinen erä oli myös kokonaisuutena hyvä. Se toisen erän ensimmäinen peli oli tosi huono. Se totta kai antoi vastustajalle uskoa ja momentumin. Sen jälkeen olikin vain yksi mahdollisuus hänen syöttövuoroissaan koko ottelussa. Hän syötti todella hyvin kaksi viimeistä erää, kertoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori sanoo olevansa kuitenkin tyytyväinen viikkoonsa – luonnollisesti myös tappio harmitti, kun uran ensimmäinen finaalipaikka ATP-tasolla jäi vielä odottamaan itseään.

– Otetaan positiiviset asiat matkaan. Tästä on todella hyvä jatkaa kovien kenttien jenkkikiertuetta kohti US Openia.

Ruusuvuori oli erityisen tyytyväinen kykyynsä reagoida erilaisiin vastustajiin ja tilanteisiin viikon aikana.

– Pystyin otteluiden sisälläkin tekemään pieniä taktisia muutoksia aina tarpeen tullen. Selvisin kahdesta hieman vaikeammasta ensimmäisestä ottelusta ja annoin itselleni mahdollisuuden mennä pidemmälle. Puolivälierässä nähtiin, että palaset alkoivat loksahdella paikalleen.

– On todella tärkeää vaan koittaa oppia jokaisesta pelistä ja luoda mahdollisuuksia. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu.

Lähde: Tennisliiton tiedote