Keihäsässä Toni Kuusela sanoi sen ääneen – pamautti kovan tavoitteen Tokiossa

© Kuva: Getty Images

– Ekalla raja, piikkarit pois ja takaisin kämpille. Niinhän se olisi järkevin toteuttaa, Toni Kuusela kiteyttää tavoitettaan Tokion olympiakisojen keskiviikkoisessa keihäänheiton karsinnassa. Karsintaraja on 83,50.

– En näe syytä lähteä sinne muulla asenteella. Sitten parin päivän päästä uudestaan.

Finaali kilpaillaan lauantaina. Sinne tavoittelee myös Lassi Etelätalo. Maanantaina harjoituksessa lievän nivusvamman saaneen Oliver Helanderin heittäminen karsinnassa sen sijaan on epätodennäköistä, vaikka se mahdollisuus on edelleen tarjolla.

Polvikipujen kanssa alkukesällä kilpaillut Kuusela sivalsi kesäkuussa Orimattilassa 85,03 ja kävi hiljattain Ylivieskassa testaamassa heittokuntoon ja heitti 80,70.

– Ennen Ylivieskaan oli kilpailutaukoa, joten kävin vähän laittamassa askelmerkkiä paikalleen, Kuusela sanoo.

Kuuselan mukaan karsintaa ajatellen kaikki on nyt reilassa.

– Olen niin kovassa kunnossa, kuin tällä hetkellä voi olla. En näe mitään syytä, etteikö tämä keikka voisi mennä hyvin. Ei ainakaan ole terveysmurheita, Kuusela vakuuttaa.

Etelätalo läpäisi Dohan MM-kisoissa 2019 karsinnan 12. heittäjänä ja nousi finaalissa neljänneksi. Kuluvan  kesän pisin heitto on kesäkuinen 82,84.

– Dohan vuonna tuli hyviä onnistumisia. Nyt on ollut tasaisempia kisoja, mutta huippuonnistumiset ovat jääneet puuttumaan. Tavallaan voisi sanoa, että perustaso on korkeammalla. Heitetään ne huippuonnistumiset sitten karsinnassa ja finaalissa, niin hyvä tulee, Etelätalo tuumii.

Lähde: SUL:n tiedote


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004