Lassı Etelätalo kaivoi kesän parhaan vireen Tokion olympiakisoihn ja sivalsi keihäsfinaalista pistesijan, kuten kaksissa edellisissäkin arvokilpailuissaan. Tokion finaalissa Etelätalon pisin heitto kantoi 83,27 ja toi kahdeksannen sijan.

– Ei ollut niin ihan niin freesi päivä, mitä karsinnassa oli. Se teki juoksun pikkuisen hankalammaksi, Etelätalo sanoi.

Etelätalon mukaan tavoite oli heittää 1-2 metriä pidemmälle kuin karsinnan 84,50 ja taistella mitalista, mutta se ei aivan toteutunut.

– Huippuonnistumisella olisin voinut sinne nousta, mutta sitä ei tänään tullut, Etelätalo sanoi.

Kilpailun voitti Intian Neeraj Chopra. Hän sinetöi kotimaansa ensimmäinen yleisurheilun olympiavoiton 87,58 kantaneella heitolla.

Tshekin Jakub Vadlejch, 30, heitti olympiahopeaa kauden parhaalla tuloksellaan 86,67 ja voitti ensimmäisen arvokilpailujen mitalinsa sitten vuoden 2017 MM-hopean. Toinen tshekkikonkari, vuoden 2013 maailmanmestari Vítězslav Veselý oli 38-vuotiaana yhä kolmas ja hänkin kauden parhaalla tuloksellaan 85,44.

Paras saksalainen oli neljänneksi tuloksella 85,30 heittänyt Julian Weber. Arshad Nadeem selviytyi olympiahistorian ensimmäisenä Pakistanin urheilijana finaaliin ja sijoittui viidenneksi tuloksella 84,62. Väkivahvan Nadeemin heitot lähtivät hieman liian jyrkässä kulmassa. Teknisesti paremmin onnistuessaan hän saattaa olla maailman seuraava 90 metrin ylittäjä.

Lähde: SUL:n tiedote