Mira Potkonen on varmistanut Suomen joukkueen toisen mitalin Tokion Olympialaista. Mitali varmistui, kun Potkonen voitti nyrkkeilyn 60-kiloisten puolivälierässä Turkin Esra Yildizin tuomariäänin 3-2.

– Mitali taskussa, ja matka jatkuu, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen totesi viitaten turnauksen jatkoon.

– Idea oli se, että kun vastustaja tulee avonaisesti, me vedetään vastaiskut suorilla. Se oli taktiikka. Se toimi. Se oli selkeää, ja Miralla oli rauha tekemisessä.

Avauskierroksella Potkonen voitti Ranskan Maiva Hamadouchen tuomariäänin 3-1. Toisella kierroksella Potkosen paremmuuden joutui tunnustamaan Etelä-Korean Oh Yeonji tuomariäänin 4-1.

Potkosen mitalin väri ratkeaa vasta torstain välierän tai sunnuntain loppuottelun jälkeen. Nyrkkeilyssä ei otella pronssiotteluita, joten välieräpaikka varmisti jo vähintään pronssimitalin. Välierässä Potkonen kohtaa Brasilian Beatriz Ferreiran.

– Vastus on kova. Olemme otelleet häntä vastaan muutaman kerran, joten hän on sillä tavalla tuttu. Äärettömän kova vastus, maailmanmestari. Mutta kyllä me siihenkin pyrimme aseet löytämään.

Potkonen otti jo Rion Olympialaisista 2016 pronssimitalin. Kun mitali Tokiosta varmistui, Potkosesta tuli 37:s suomalainen ja ensimmäinen suomalaisnainen, joka on saavuttanut henkilökohtaisen olympiamitalin kaksista perättäisistä kesäkisoista. Toisen maailmansodan jälkeen tempussa on onnistunut aiemmin kahdeksan suomalaisurheilijaa ja 2000-luvulla vain painija Marko Yli-Hannuksela, joka voitti pronssia Sydneystä 2000 ja hopeaa Ateenasta 2004.

Lähde: Olympiakomitean tiedote