Suomalaisjuoksijalta älytön temppu – kokeili lajia ensimmäistä kertaa, voitti heti mestaruuden!

© Kuva: Getty Images

16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailut Hyvinkäällä alkoivat perjantaina. Pikajuoksuissa tehtiin runsaasti hyviä tuloksia. Max Lampinen heitti moukaria yli 80 metriä. Saana Lappalainen voitti Suomen mestaruuden elämänsä ensimmäisessä 3000 metrin kilpailussa.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Rasmus Vehmaa ja Kirkkonummen Urheilijoiden Kalle Hirvi kiitivät kuin hirvet 16-vuotiaiden poikien 100 metrillä. Vehmaa voitti ajalla 10,73 ja Hirvi tuli toiseksi ajalla 10,83. Myötätuuli puhisi takana 2,4 sekuntimetrin voimalla. Vehmaan ennätys ennätyskelpoisessa tuulessa on 11,03 ja Hirven 11,12. Vehmaa tuuletti juoksuaan railakkaasti.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Saana Lappalainen voitti elämänsä ensimmäisessä 3000 metrin kilpailussaan 16-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruuden ajalla 10.23,17.

Lappalainen, Helsingin Kisa-Veikkojen Elma Hannikainen ja Espoon Tapioiden Selene Rossi juoksivat yhdessä 2800 metriä. Sitten Lappalainen jätti 200 metrin rakettikirillä Hannikaisen ja Rossin seitsemän sekunnin päähän. Hannikainen tuli toiseksi ja Rossi kolmanneksi.

– Taktiikkani oli antaa muiden vetää ja kiriä ohi lopussa. Tärkeintä oli voitto eikä aika. En ollut vielä tällä kaudella noin lujaa kiriä vetänytkään. Se oli yllätys, koska en ole pystynyt juoksemaan kovia vetoja. Olen tosi tyytyväinen juoksuuni, Lappalainen iloitsi.

Lappalainen tunsi toukokuussa, että hänen etureitensä ovat poikkeuksellisen kireät.

– Fysioterapeutti huomasi, että takareidet ja pakarat ovat liian heikot. Olen jumpannut niitä koko kesän ja juossut lenkkejä. Tavoitteeni on juosta kovia aikoja ensi vuonna, kertoi isänsä Teemu Lappalaisen valmentama Saana Lappalainen.

Lappalaisen päälajit ovat 800 ja 1500 metriä.

Lähde: SUL:n tiedote


Carolina Hurricanes – New York Rangers | Mässäilläänkö maaleilla? ⭐️⭐️⭐️½