Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius veti naisten 10 000 metrin kilpailua koko matkan ja voitti ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 33.45,79. Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen ei aivan pystynyt vastamaan hyvän vireen tälle kaudelle löytäneen Chydeniuksen vauhtiin. Peiponen oli toinen ajalla 34.15,23.

– Olen juossut kymmenen vuotta ja Kalevan kisojen mitali on ollut tosi pitkään unelmani ja nyt mestaruus tuli, Chydenius hehkutti.

Chydeniuksen mukaan mestaruudesta hän oli varma vasta maalissa.

– Peiponen on vahva juoksija. En ollut varma voitosta, ennen kuin kisa oli ohi, Chydenius sanoi.

Helsingin Kisa-Veikkojen Suvi Miettinen voitti pronssimitalin ennätyksellään 34.34,65. Ennätystään kohensi myös Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen ajalla 34.55,82. Viidenneksi juoksi jo 48-vuotias Helsingin Juoksijoiden Päivi Kauppinen.

Lähde: SUL:n tiedote