Nooralotta Neziri latasi suorat sanat ilkeistä puheista – Maria Huntingtonilta ja muilta täysi tuki

© Kuva: Getty Images

Sosiaalinen media on iso osa monien nykyurheilijoiden elämää.

Asia herättää paljon keskustelua. Osa ihmisistä harmittelee, että some näyttelee niin isoa roolia urheilijoiden elämässä ja markkinoinnissa.

Aitajuoksija Nooralotta Neziri on ottanut kantaa asiaan Instagramissa.

– Mitä ajatuksia teille herää? Olen törmännyt mielipiteisiin, että vakavasti otettava urheilija ei jostain syystä voisi olla aktiivinen somessa. Olenpahan lukenut jopa niinkin kovan väittämän, että itseään ei voi kutsua huippu-urheilijaksi, jos on samalla jossain määrin somevaikuttaja, avasi Neziri.

– Tulee vähän mieleen ajat jostain omasta nuoruudesta, kun halusin ensimmäistä kertaa laittaa kisoihin sipaisun ripsiväriä. Eihän oikea urheilija meikkaa. Oikea urheilija keskittyy vain urheiluun. Ei meikkeihin. Suosittelen muuten seuraamaan naisten pika-aitojen meikkejä ja toinen toistaan hienompia kynsiä ja kampauksia, jatkoi Neziri.

– Ajatus siitä, että urheilijan tulee keskittyä urheiluun on sinänsä todella totta. Mutta täytyy samalla ottaa huomioon kuinka moderni urheilu toimii ja kuinka siis modernia yksilöurheilua rahoitetaan. Jos urheilija näyttää somessa elämäänsä ja samalla kumppaneitaan, joiden avulla edes pystyy tekemään urheilua täysipäiväisesti, niin miksi se tekisi kenestäkään vähemmän urheilijaa? Koenhan olevani myös sisko ja tytär samanaikaisesti ilman, että se olisi pois äidiltäni tai sisaruksiltani.

Nezirin päivitys keräsi paljon kehuja. Muun muassa Ida Hulkko ja Maria Huntington asettuivat tukemaan häntä.

– Allekirjotan täysin koko kirjotuksen. Hyvä Nolo et puhut meijän kaikkien puolesta tästä asiasta, kirjoitti Huntington.

– Täysin samaa mieltä aiheesta. Some mahdollistaa kisatuloksista riippumattoman toimeentulon mikä omalta osaltaan helpottaa stressiä ja auttaa keskittymään olennaiseen eli siihen itse treenaukseen, näki Hulkko.

Nezirin koko päivitys tästä.