Tero Pitkämäki esitti rankan syytöksen Seppo Rädystä

© Kuva: Getty Images

Keihäslegenda Tero Pitkämäki tunnettiin uransa aikana melko rauhallisista kommenteistaan.

Pitkämäki antoi kuitenkin Keijo Leppäsen kirjoittamassa Keihäsmies-elämäkertakirjassaan varsin rehellistäkin palautetta muun muassa keihäslegenda Seppo Rädylle.

Pitkämäki löysi oman tapansa vastata kritiikkiin.

– Seppo (Räty) ja Pauli (Nevala) väittivät aina, etteivät nuoret heittäjät pärjää kovassa paikassa. Voin tunnustaa, että se oli parasta kannustusta. Vastasin vittuiluun heittämällä ja pärjäsin, mutta pärjääkö seuraava polvi enää ja masentuuko? pohti mies kirjassa.

Keihäsässä heitti kuitenkin epäilyksen varjon kaksikon motiivien suhteen.

– Keihäsvalmennukse ja entisten heittäjien helmasyntejä ovat ”minä tiedän” -ajattelu ja kateus. Sitä, mitä tiedetään, ei välttämättä haluta jakaa ja jaetaan viime vuosituhannen metodeilla. Usein tuntuu, että äänekkäimmät vanhat mestarit Nevala ja Räty eivät aidosti edes haluaa maahan uusia huippuheittäjiä.