Camilla Richardsson haluaa rikkoa Sandra Erikssonin keväällä pinkoman 5 kilometrin tiejuoksun Suomen ennätyksen 16.19 Helsinki City Running Day -juoksutapahtumassa lauantaina.

Kovin tavoittein nopealle reitille lähtevät myös miesten 5 kilometrin suosikit Topi Raitanen ja Eemil Helander. Miesten Suomen ennätys on Risto Ulmalan 13.42.

– Kiva nähdä, miten nopea uusi 5 kilometrin reitti on. Nyt syksyllä on tullut nautiskeltua juoksemisesta. Mukava nähdä, miten pystyy juoksemaan happoja vastaan, Raitanen sanoo.

Richardsson on valmistautunut kilpailuun Sveitsin St. Moritzin vuoristoleirillä. Sillä rakennettiin kuntoa Valencian lokakuiselle puolimaratonille.

– Leiri tähtäsi enemmän Valencian puolimaratonille, mutta Helsingin 5 kilometrin kilpailu sopii hyvin tähän väliin. Tavoite on juosta Suomen ennätys, Richardsson sanoo.

Richardsson katsoi kesällä harjoituskauden monien vammojen takia, ettei ole valmis kilpailemaan Tokion olympiakisoissa, vaikka hänellä oli sinne paikka. Kesän mittaan kunto koheni ja Ruotsi-ottelussa 5000 metriä kulki jo 15.48,09.

Maaottelun jälkeen Richardsson käänsi katseen syksyn kisoihin, joita hän St. Moritzin leirin jälkeen odottelee mielenkiinnolla.

– Leiri meni suunnitelmien mukaan. Se oli ensimmäinen kerta vuoteen, kun pääsin harjoittelemaan kolme viikkoa putkeen ilman ongelmia, Richardsson sanoi.

– Tein leirillä aika paljon puolimaratonille tähtäävää määräharjoittelua. Ohjelmassa oli aika monta pitkää lenkkiä ja pitkiä vetoja. 5 kilometrin kisaa ajatellen 4 x 3 kilometrin vetoharjoituksen viimeinen kolme kilometriä meni aika paljon kovemmin kuin, mitä 5 kilometrin SE-vauhtia on.

Lähde: SUL:n tiedote