Nooralotta Neziri kertoi punttituloksistaan – halusi korostaa asiaa, jota kuntoilijankaan ei kannata unohtaa

© Kuva: Getty Images

Aitajuoksija Nooralotta Neziri on kertonut Instagramissa omia näkemyksiään voimaharjoittelusta.

Hän kirjoitti julkaisussa kyykyn merkityksestä ja siitä, mitä se kertoo urheilijasta.

– Suhteellinen voimataso. Sadan kilon kyykky on aina sadan kilon kyykky. Meidän lajissa absoluuttinen punttitulos ei suoraan korreloi juoksutulosta. Tietenkin jokaisella on omat vahvuudet: toiset ovat vahvoja, toiset nopeita ja toiset teknisesti taitavampia.

– On kuitenkin termi ”suhteellinen voimataso”. Silloin siis sadan kilon kyykky merkitsee eri ihmisillä tietyllä tapaa eri asiaa. Suhteellinen voima siis tarkoittaa voimatasoa suhteutettuna oman kehon painoon. Kun vaikka 60 kiloa ihminen nostaa sata kiloa kyykystä, on hän suhteellisesti voimakkaampi, kuin saman verran nostava 80-kiloinen henkilö.

– Monet pika- ja aitajuoksijat haluavat olla todella vahvoja, mutta absoluuttista tulosta tärkeämmäksi voi usein nousta suhteellinen voimataso. Voidaan siis ajatella, että mahdollisimman korkea suhteellinen voima tekee juoksijan tehokkaaksi: matala kehonpaino + mahdollisimman korkea voimataso = helpompi liikuttaa kehoa nopeasti ja tehokkaasti, jatkoi Neziri.

Nezirin viime kausi oli pettymys, sillä vammat pilasivat olympiareissun. Hallikaudella loistanut suomalainen on nyt kunnossa ja treenaa tiukasti ensi kausi tähtäimessään.

Koko päivitys tästä.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!