Painonnostaja Anni Vuohijoki on nostanut tärkeän asian esille sosiaalisessa mediassa.

Sunnuntaina on mielenterveyspäivä, ja Vuohijoki päätti jakaa päivityksensä asian suhteen. Hän kertoi rehellisesti omista vaikeista hetkistään.

– Olen änkyttänyt, punastellut ja väistänyt tilanteet, joissa olen valokeilassa. Tämä lava-ahdistus on ollut mukanani koko urheilu-urani, ja olen vasta viimeisten vuosien aikana oppinut nauttimaan kilpailemisesta. Olen siirtynyt pitkälle siitä, että ensimmäiset vuodet aloin aina kilpailun jälkeen itkeä, koska tunsin epäonnistuneeni. Uusista ennätyksistä huolimatta en ollut koskaan tyytyväinen. Minäkuvani oli niin vääristynyt, etten osannut nauttia mistään onnistumisesta. Häpesin itseäni ja heikkouttani.⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
– Tunsin olevani epävarma, alasti ja rikkinäinen. 𝐒𝐞 𝐭𝐮𝐧𝐧𝐞 𝐬𝐢𝐢𝐭ä, 𝐦𝐢𝐭𝐞𝐧 𝐤𝐚𝐢𝐤𝐤𝐢 𝐨𝐝𝐨𝐭𝐭𝐚𝐯𝐚𝐭 𝐞𝐩ä𝐨𝐧𝐧𝐢𝐬𝐭𝐮𝐦𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧𝐢 𝐨𝐧 𝐬𝐚𝐚𝐧𝐮𝐭 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐯𝐨𝐢𝐦𝐚𝐚𝐧 𝐩𝐚𝐡𝐨𝐢𝐧. Vaikka se on vain tunne, ei todellisuutta. Rakastan harjoittelua, mutta kilpailu oli vaikeaa, kunnes aloin parantua. Hassua eikö vain koska ulospäin näytän ekstrovertiltä? Pintaa syvemmällä ihminen voi aina olla jotain aivan muuta.

Vuohijoella on taskussaan EM-pronssia. Hän ei päässyt edustamaan Suomean Tokion olympialaisissa.

Kuva ja koko päivitys tästä.