Petra Olli laukoi synkkää tekstiä – toinen osapuoli kertoi oman näkemyksensä IS:lle

© Kuva: Getty Images

Painiuransa viime vuonna lopettanut Petra Olli kertoo tuoreessa elämäkerrassaan Petra Olli – painija (kirjoittaja Mikko Kekäläinen) yhteistyöstään valmentaja Ahto Raskan kanssa.

Raskan metodit ovat esillä kirjassa. Ollin esittämän näkemyksen mukaan valmennussuhde hajosi Rion olympiapettymyksen jälkeen. Nainen hävisi toisella kierroksella Kirgisian Aisuluu Tynybekovalle. Raska lähti pelipaikalta lippistään paiskoen ja jätti pettyneen Ollin yksin.

– Ahto paiskasi lippalakkinsa lattiaan ja lähti. Sillä hetkellä jotakin hajosi. Petra jäi uransa vaikeimmalla hetkellä yksin. Valmentaja oli kaukana hallin uumenissa, kun järkyttynyt Petra antoi yksin sydäntäsärkevän ja itkuisen haastattelun Suomeen suorassa kisalähetyksessä, elämäkerrassa kirjoitetaan.

Raska on kommentoinut Ilta-Sanomille Ollin näkemystä, jonka mukaan kaksikon suhde meni rikki Rion jälkeen.

– Se on Petran näkemys. Hän kertokoon, miten se häneen vaikutti. Keskustelimme avoimesti Rion jälkeen ja sanoin Petralle, että jos hän kokee, että tästä jäi liian iso jälki, niin ei jatketa. Annoin monta vaihtoehtoa, mutta hän valitsi jatkaa. Ei siinä ketään pakotettu, Raska sanoi IS:lle.

Tässä Ilta-Sanomien juttu, jossa enemmän valmentajan kommentteja.