Suomalainen tennisässä voittoon maailmalla!

© Kuva: Getty Images

Harri Heliövaara nappasi kauden kolmannen turnausvoittonsa Espanjassa.

Heliövaara ja tsekkiläinen Roman Jebavy olivat ykköseksi sijoitettuja ATP Challenger -turnauksessa Espanjassa. Kaksikko taisteli tiensä läpi alkukierroksista ja välierästä. Turnaus pelattiin massakentillä, mikä toi oman haasteensa.

– Massalle siirtyminen on tullut tällä kaudella tutuksi, sillä tämä on jo viides kerta, kun vaihdan kovat kentät tiilimurskaan. Koskaan se ei ole helppoa, mutta kovasti taistellen selvisimme finaaliin asti. Täällä on hitaat olosuhteet ja pisteiden päättäminen verkolta oli haastavaa, avasi Heliövaara.

Finaalissa suomalais-tsekkiläispari pelasi ehjän ottelun portugalilaisparia Nuno Borges/Francisco Cabral vastaan, mikä toi turnausvoiton erin 6-4, 6-3. Turnausvoitto on Heliövaaralle kauden toinen Challenger-kiertueella ja mukaan on mahtunut myös keväällä tullut uran ensimmäinen ATP-turnausvoitto.

– Saimme Romanin kanssa viikon ylivoimaisesti parhaan vireen esiin finaalissa ja se lämmittää. Viikon mittaan oli puolin ja toisin vähän hakemista, mutta tänään osasimme pelata upean rohkeaa ja monipuolista peliä, mikä oli selvästi avain voittoon.

– Kisavoitto on aina spesiaalijuttu, eli nautitaan tästä ja pyritään jatkamaan samaa ensi viikolla Napolissa.

Lähde: Tennisliitto