Ruka Nordicin kolmas kisapäivä käynnistyi epätietoisissa tunnelmissa ja -24 asteen pakkaslukemissa. Naisten 10km:n takaa-ajokisa siirrettiin hiihdettäväksi miesten kilpailun jälkeen, mikä tarkoitti uutta stattia verryttelyineen naisille lounaan jälkeen.

Vaikka pakkanen hellitti ennen miesten 15km:n takaa-ajoa, ei olosuhde ollut helppo. Pakkasen seurauksena useat urheilijat vetäytyivät kilpailusta, mukana Norjan joukkue sekä suomalaisista Iivo Niskanen. Niskanen ei lähtenyt ladulle puolustamaan lauantaista ykköstiaansa.

Suomalaisittain nähtiin kuitenkin upea suoritus Remi Lindholmin noustua 20:nneksi. Ikimuistoiseksi kilpailuksi päivän hiihtoa kuvannut Lindholm nappasi reilusti itseluottamusta mukaansa Rukan viikonlopusta.

”Kyllä se oli yllätys, mutta se myös antoi tsemppiä itselle, tietää, että pystyy sillä tasolla suoriutua jatkossakin Ei tarvitse lähteä hiihtämään, kun voi kilpailla hyvistä sijoistakin”, mietti Lindholm.

Pisteille hiihti myös Perttu Hyvärinen, joka oli 22:s.

Naisten kilpailussa Krista Pärmäkoski lähti jahtaamaan palkintopallipaikkaa, joka oli 20 sekunnin päässä. Pärmäkosken vahvan loppukirin ansiosta hän pääsi venyttämään maalilinjalla oli lopulta neljäs. Pärmäkoski luotti kirikykyynsä, vaikka joutuikin taipumaan Norjan Heidi Wengille.

”Kyllä sitä jonkin verran sieltä löytyy, tosin Heidillä oli tänään aavistuksen parempi. Mutta kyllä siihen voi luottaa, että kiriä on”, iloitsi Pärmäkoski.

Päivää ja kisaa Pärmäkoski kuvailee seuraavasti:

”Kylmä, kova ja pitkä. Mutta tämä oli ehdottomasti paras kisa tänä viikonloppuna”, avasi Pärmäkoski tunnetta.

Myös Kerttu Niskanen ylsi top10-sijoitukseen, ollen yhdeksäs.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote