Ohhoh! Suomalainen huippuhiihtäjä lopetti uransa – siirtyi toisen lajin pariin ja tähtää ME-aikaan: ”Tiedän, että voin olla yksi maailman parhaista”

© Kuva: Juha Tamminen

Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava Susanna Saapunki lopetti helmikuussa hiihtouransa ja panostaa tätä nykyä täysillä vuorijuoksuun. Saapunki kuuluu vuorijuoksussa italialaisen Scarpan talliin.

– Olen kyllä oikeassa paikassa, eikä tarvitse enää yhtään epäillä sitä, oliko oikea päätös jättää hiihtoura taakse ja siirtyä täysipäiväiseksi vuorijuoksijaksi.

29-vuotias kertoo päätöksen hiihtouran lopettamiselle kypsyneen Rukan maailmancupin jälkeisinä viikkoina.

– Keuhko ei toimi talvella niin kuin sen pitäisi toimia. Talvella en pysty hiihtämään kapasiteettini mukaan enkä sen mukaan, missä kunnossa oikeasti olen. En halua tehdä kompromisseja. Kun tein Scarpan kanssa sopimuksen, tiedän, että voin olla yksi maailman parhaista vuorijuoksijoista ja haluan sen tilaisuuden käyttää, Saapunki sanoo.

Saapungin hiihtouralle mahtui useita vuosia eri maajoukkueissa. Maailmancupissa hän oli kaksi kertaa vapaan kympillä 21:s ja kerran Lillehammerin minitorilla 20:s.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.