Therese Johaug on dominoinut viime vuodet hiihtomaailmaa. Norjassa on siis ollut aihetta juhlaan, mutta kuinka kauan nuo bileet kestävät?

Norjan TV2:n asiantuntija Petter Skinstad on nostanut asian pöydälle jutussaan, jonka hän kirjoitti Rukan maailmancupin jälkeen.

Therese Johaug, Heidi Weng ja Maiken Caspersen Falla ylsivät norjalaisista naisista palkintopallille Rukalla. Se on kiva saavutus. Skinstad muistutti kuitenkin jutussaan, että kaikki naiset ovat yli 30-vuotiaita. Neljäs suuri tähti Ingvild Flugstad Östberg taas on 31-vuotias.

Skinstadin mielestä Norjan ongelmaksi on muodostumassa, että esiin ei ole noussut samanlaista sukupolvea kuin Marit Björgenin uran ehtoopuolella. Johaug edusti tuolloin nuorten esiinmarssia.

Sofie Hustad, Marte Mæhlum Johansen, Amalie Ous ja Kristine Stavås Skistad ovat kaikki menestyneet nuorten MM-kisoissa, mutta heidän potentiaaliaan ei ole saatu irti aikuisten tasolla.

Skinstad näkee, että Norjan pitää pystyä pitämään paremmin huolta nuorista lahjakkuuksista. Mallia voi katsoa vaikka rajan takaa Ruotsista.

Norjan nuorista Tiril ja Lotta Udnes Weng sekä Helene Marie Fossesholm ovat sentään onnistuneet nousemaan nuorina maajoukkueen vakiokalustoon. Skinstad muistuttaa, että Norja järjestää MM-kisat vuonna 2025. Ennen sitä pitää tapahtua jotain.