Alppilegenda Kalle Palander tunnetaan suorapuheisena miehenä.

Palander osoitti sen jälleen Ylellä, kun hän kommentoi hallituksen suositusta rajoittaa lasten ja nuorten sisäliikuntaa koronatilanteen vuoksi.

Palanderin mielestä poikkeusolot aiheuttavat nuorten kannalta varsin kestämättömän tilanteen.

– Olemme kusesssa ihan rehellisyyden nimissä, jos puhutaan huippu-urheilun näkökulmasta. Jos ruvetaan rajoittamaan lasten ja nuorten liikuntaa niin rajusti kuin oli suunniteltu ja katsoo kansamme fyysistä kuntoa, minua oikeasti hävettää. En ole itsekään hääppöisessä kunnossa, mutta pystyn ottamaan vielä suurin piirtein juoksuaskelia. Huippu-urheilun pitää reagoida, eikä voida vain hyssytellä. Suomessa on aika niukka materiaali, josta huippu-urheliijoita räävitään. Olemme pieni kansa. Jos liikuntaa ruvetaan rajoittamaan, ei tästä tule mitään, Palander linjasi.

Tässä Ylen juttu, jossa enemmän Palanderin kommentteja.