Riitta-Liisa Roposen valmentajamieheltä kova väite olympialaisista tippumisesta – olympiapomo latoi selvää faktaa IS:ssä

© Kuva: Getty Images

Hiihtäjä Riitta-Liisa Roponen ei pääse edustamaan Suomea Pekingin olympialaisissa.

Roposen valmentajamies Toni Roponen ei voinut täysin ymmärtää ratkaisua. Hän kommentoi asiaa Itä-Savon haastattelussa.

– Valmennusjohdon olisi pitänyt valintoja tehdessään katsoa mitä tapahtui viime kauden lopulla. Jostain syystä niitä ”Ritun” onnistumisia ei haluttu nähdä. Osa Suomen joukkueen urheilijoista valittiin kuitenkin viime vuoden näyttöjen perusteella, Toni Roponen sanoi Itä-Savolle.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki vastasi Ilta-Sanomissa Toni Roposen kritiikkiin. Ristomatti Hakola, joka kärsi loukkaantumisesta, oli Lehtimäen mukaan ainoa viime kauden näytöillä valittu hiihtäjä.

Hakolakin osoitti SM-hiihdoissa iskukykynsä.

– Sen enempää en lähde yksittäisiä valintoja kommentoimaan. Totean vain, että maastohiihdon valinnoissa meillä oli hyvin yhteneväinen näkemys Hiihtoliiton kanssa. Kenenkään urheilijan kohdalla ei ollut hajakeskustelua. Nämä ovat huipputärkeitä asioita urheilijoille, joten epäoikeudenmukaisuuteen ei ole varaa tai mahdollisuutta. Kaiken pitää perustua faktoihin ja olemassa olevaan informaatioon, linjasi Lehtimäki IS:ssä.

Tässä Ilta-Sanomien juttu, jossa enemmän Lehtimäen kommentteja.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.