Suomalaisjuoksija hehkuttaa mainiota ulkomaanleiriään: ”Odotin, että täällä olisi ollut nihkeämpää”

© Kuva: Juha Tamminen

Kestävyysjuoksijat ovat pohjustaneet EM- ja MM-kesän kuntoaan 4-5 viikon onnistuneella vuoristoleirillä piskuisen Dullstroomin kyläteillä Etelä-Afrikassa.

Camilla Richardsson palasi syksyn mainiosti onnistuneen kilpailurupeaman jälkeen perusharjoittelun pariin Dullstroomin sorateillä.

– Olen tehnyt paljon peruskunto- ja vauhtikestävyystreenejä ja joitakin 1000 metrin vetoja. Leiri on mennyt yllättävän hyvin. Odotin, että täällä olisi ollut nihkeämpää, kun juoksin syksyllä maratonin ja sen jälkeen oli ylimenokausi juuri ennen kuin lähdin tänne, Richardsson sanoo.

Richardsson juoksi lokakuussa Valenciassa puolimaratonin ennätyksensä 1.10.51 ja alitti joulukuussa Valenciassa maratonin EM-rajan ennätyksellään 2.30.45. Nyt ajatuksissa on juosta Ras al Khaimah´n puolimaraton Arabiemiraateissa helmikuussa.

– Olen ilmoittautunut RAK:n puolimaratonille. Mutta pitää katsoa, mikä koronatilanne on helmikuussa. Jos menen sinne, pystyn juoksemaan PM-hallissa, mutta SM-halli jää väliin. SM-kilpailut ovat puolimaratonin kanssa samaan aikaan, Richardsson miettii.

Lähde: Urheiluliitto


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.