Venäjän hiihtotähti Aleksandr Bolshunov matkasi maanantaina Suomesta Osloon. Norjassa hiihdetään tällä viikolla maailmancupin kisoja.

Lehdistö odotti Gardermoenin lentokentällä Bolshunovia. Tämä käveli kuitenkin ohi eikä antanut kommentteja medialle, kertoo NRK.

Bolshunovin valmentaja Juri Borodavko suostui kuitenkin puhumaan Venäjän toimista Ukrainassa sekä hiihtäjien asemasta.

– Se on hirvittävä tilanne. Sota on aina hirveää. Kukaan ei koskaan halua sotaa, emme mekään. Luojan kiitos on olemassa järkeviä ihmisiä, jotka eivät mene osaksi paniikkia, joka leviää maailmalla. Tarkoitan nyt (kansainvälisen hiihtoliiton) FIS:n pomoja, heitti Borodavko viitaten siihen, että venäläisiä ei ole suljettu pois hiihdon maailmancupista.

– Mielestäni on valitettavaa, että maailma jaetaan kahteen osaan. Sitten aletaan jakaa ihmisiä ensimmäisen ja toisen tason ihmisiksi. Se ei ole hyväksyttävää, ei varsinkaan urheilussa. Urheilu on aina ollut rauhan lähettiläs. Nyt politiikka on tullut mukaan urheiluun ja häiritsee vuosien saatossa rakennettuja hyviä suhteita, kommentoi luotsi NRK:lle.