Johannes Kläbo ja Therese Johaug ovat pitäneet Norjan hiihtomainetta yllä Pekingin olympialaisissa.

Miesten päätösmatkalta eli 28 kilometrin kisasta irtosi pronssimitali, jonka toi Simen Hegstad Krüger. Johannes Kläbo keskeytti.

Norjassa oltiinkin pettyneitä. Norjan TV 2:n asiantuntija Petter Skinstad antoi oman tuomionsa olympiaurakasta.

– Ei ole yllätys, että jotkut ovat valmistautuneet paremmin kuin Norja. Norja on ollut huolimaton valmistautumisessa. Ulkomaalaiset ovat paljon paremmin valmistautuneita verrattuna MM-kisoihin. Niin on aina.

Skinstadin mukaan sama koski sekä miehiä että naisia. Hän nosti esiin kolme ongelmaa Norjan touhussa: korkeassa ilmanalassa ei harjoiteltu tarpeeksi, suksia ei testattu tarpeeksi monipuolisissa olosuhteissa ja koronapandemiaan liittyvät varotoimenpiteet pettivät.