Aleksandr Bolshunov oli Pekingin olympialaisten hiihtokuningas. Mies voitti lopulta kolme kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin. Aivan kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan.

Päätösmatka jouduttiin lyhentämään vaikeiden olosuhteiden vuoksi lopulta 50 kilometristä 28,4 kilometrin kisaksi. Bolshunovin valmentaja Juri Borodavko on paljastanut RT:lle, että Bolshunov kävi kuumana, kun hän kuuli ratkaisusta.

– On ymmärrettävää, miksi häntä harmitti. Pekingin maratonhiihdon voitto oli yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään. Hän haaveili tulevansa hiihdon kuninkaaksi voittamalla yhdistelmäkilpailun sekä 50 kilometriä… Sashan päässä välähti, että kisan lyhentämisen vuoksi tätä ei laskettaisi.

Borodavko muistutti myös, että Bolshunovin harjoittelu oli valmistautumista 50 kilometrin kisaan. Oli mahdollista, että kisan lyhentäminen suosisi parempia sprinttereitä.

Bolshunov voitti lopulta kisan sen lyhentämisestä huolimatta.