Hiihdon maailmancupin kolmen osakilpailun finaalitapahtuma on määrä kilpailla 18. – 20. maaliskuuta Venäjän Tjumenissa.

Venäjän aloittamat sotatoimet Ukrainaa vastaan ovat herättäneet paljon puhetta siitä, että kauden päättävä kisaviikonloppu olisi saatava pois Venäjältä. Moni urheilija miettiikin vakavasti tällä hetkellä osallistumistaan.

Suomalaisista jo maastohiihtäjät Jasmi Joensuu ja Katri Lylynperä ilmoittivat etteivät ole mukana, vaikka kilpailut järjestettäisiin.

– Vallitsevan tilanteen vuoksi olen ilmoittanut Hiihtoliitolle, että en lähde maailmancupin päätösviikonloppuun Venäjälle, vaikka minut valittaisiin joukkueeseen, Lylynperä twiittasi.

– Oma kanta kisojen järjestämiseen on se, että niitä ei missään nimessä saisi tässä tilanteessa järjestää Venäjällä ja toivon kaikkien urheilijoiden puolesta, että kisat tullaan siirtämään johonkin muualle, Joensuu sen sijaan kirjoittaa Instagram-tilinsä tarinat-osiossa.