Ampumahiihdon miesten normaalimatkan olympiavoittoon hiihti Ranskan Quentin Fillon Maillet kahdella sakkominuutilla. Ranskalaisen hiihtovauhti oli vakuuttavaa, sillä toiseksi tullut ja nollat neljän paikan kilpailussa ampunut Valko-Venäjän Anton Smolski jäi voittajasta 14,8 sekuntia. Kolmas oli kaksi sakkominuuttia ampunut Norjan Johannes Bö.

Suomen nelikosta paras oli Tero Seppälä, joka oli lopputuloksissa 23:s. Seppälän kohtaloksi koitui ensimmäinen pystypaikka, josta hän ampui kaksi sakkominuuttia. Muut paikat Seppälä selvitti hienosti.

– Sitä on uskallettava yrittää, jos haluaa taistella niistä kärkisijoista. Tuossa lähtöryhmäjutussa halusin yrittää kokeilla, että ammuntaa saisin helpotettua ja ammunta kulkikin aivan hyvin. Kolme paikkaa nollille, että yksi paikka oli siellä huono välissä. Sitten kaksi viimeistä kierrosta latu hidastui tosi paljon. Vaikka voimia tuntui olevan, mutta ei kello vain enää tykännyt yhtään, vaikka kuinka yritti, Seppälä kertasi.

Olosuhde muuttui auringon laskiessa.

– Ei se saman tien muuttunut, mutta pikkuhiljaa. Huomasi selvästi, että kahdella vikalla kiekalla keli kylmeni ja että alamäessä rupesi viima naamaan tuntumaan. Ei onnistunut tänään, mutta kokeillaan ensi kerralla.

Neljäntenä ensimmäiseen olympiakilpailunsa startannut Heikki Laitinen ampui ensimmäisen paikan nollille, mutta seuraavilta paikoilta sakkominuutteja tuli yhteensä viisi. Laitinen oli lopputuloksissa 66:s.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset. Kisa lähti käyntiin tosi hyvin ja hiihto oli ihan hyvää kolme kierrosta, mutta vähän tummui loppua kohti – kaksi viimeistä kierrosta oli vaikeampaa. Ammunta oli myös kaksijakoinen: molemmista pystyistä kakkonen niin se jätti vähän hampaankoloon. Makuilta nolla ja yksi, se on ihan ok vielä, Laitinen summasi kisaansa.

Olli Hiidensalo onnistui makuuammunnoissa, mutta pystypaikat tuottivat hankaluuksia yhteensä viiden sakkominuutin verran. Lopputuloksissa Hiidensalo oli 74:s.

– Pehmeää menoa oli tuolla ladulla. Kun huomasi tuossa alussa, ettei ole mies tai suksi parhaimmillaan, niin ajattelin, että otan rauhassa ja panostan ammuntoihin. Makuut meni hyvin, mutta pysty oli tänään aivan liian haastavaa. En vaan saanut tauluja alas. Toki siinä oli nyt huolimattomuuttakin, mutta oli myös haastettakin aika paljon. Viisi sakkoa pystyltä on ehdottomasti aivan liikaa, että siitä saisi maksimissaan ykköset ottaa tai mieluusti ei yhtään, mutta eihän toi hyvä lopputulos sitten ollut, Hiidensalo kertoi.

Tuomas Harjula oli olympiadebyytissään 81. Harjula ampui yhteensä neljä sakkominuuttia kolmelta ensimmäiseltä ampumapaikalta, mutta onnistui viimeisellä pystypaikalla pudottamaan kaikki taulut.

– Totaalinen floppihan se oli. Semmoinen niitä nyt on ollut mulla tätä vaihtelua. Just ennen olympialaisiin lähtöä oli ihan kohtuu hyviä kisoja ja tuntui, että suunta on oikea. Nämä samat ongelmat tuli nyt sitten taas esiin. Ladullahan ne vaikeudet on, mutta vaikuttaa se sinne penkkatyöskentelyynkin.

Lähde: Olympiakomitea