Suomalainen keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto loisti viime vuonna Tokion olympialaisissa, kun hän rikkoi jokaisella juoksullaan Suomen ennätyksen. 800 ja 1 500 metrin SE-ajan menivät uusiksi yhteensä neljä kertaa.

Kuiviston vuosi 2022 ei ole alkanut yhtä duurivoittoisesti. Nainen joutui hiljattain jättämään harjoitusleirin kesken ja palaamaan koti-Suomeen.

Nyt Kuivisto on avannut tilannettaan enemmän Instagramissa.

– En osannut oikein arvatakkaan, että tästä keväästä olisi tullut suoraan sanottuna näin helvetillinen. Miten nopeasti voikaan huippukunnosta tipahtaa sellaiseen jamaan, että kaupassa käyminenkin ottaa voimille.

– Onneksi tässä on yksi valoisa juttu, nimittäinen syyllinen löytyi, ja nyt on jokin konkreettinen asia mitä hoitaa. Helpottaa aika paljon. Mahasta löytynyt ötökkä ( Dientamoeba fragilis ) alkoi piinata mua jo Serbiassa MM-halleissa, joten luultavasti olen sen saanut jo ennen niitä skaboja.

– Örmyliksi nimetty tyyppi saa nyt häätökuurin, ja voin kertoa että ei tuu ikävä. Toivon nyt näin alkuun, että saisin terveyteni takaisin ja kivun vatsasta häviämään. Omaa iloisuutta ja pohjatonta fyysistä jaksamista on kova ikävä. On ollut todella vaikea ymmärtää ja hyväksyä miten vähästä sairastunut kroppa väsyy.

– Oppi tästä oli myös se, että kuuntele itseäsi ja luota siihen. Tiesin MM hallien jälkeen, että kaikki ei ole kunnossa, mutta en kuunnellut. Ihan vinkkinä vaan, että jos harjoittelu alkaa yhtä-äkkiä tuntua vastenmieliseltä niin ei kannata vain ajatella, että olet laiska, kirjoitti Kuivisto.

Lue tästä koko päivitys.