Aamulehden huhtikuussa julkaisema uutinen Pirkanmaan Lähi-Tapiolan entisen toimitusjohtajan käytöksestä järkytti monia. Asia kosketti myös urheilumaailmaa.

Pirkanmaan LähiTapiola on myös korkeushyppääjä Ella Junnilan yhteistyökumppani. Nainen avasi aihetta sunnuntaina Instagram Storiesissa.

– Aamulehti uutisoi huhtikuussa LähiTapiolan Pirkanmaan entisen toimitusjohtajan epäasiallisesta käytöksestä työpaikalla. Olin järkyttynyt lukemastani. Tämäkö on se sama yhtiö, jonka kanssa olimme keskustelleet kuinka vastuullisuus, sosiaalinen vastuullisuus, on meille tärkeä arvo. Otin samalta istumalta yhteyttä yrityksen johtoon ja lähdin selvittämään, mitä on tapahtunut ja miten he aikovat korjata tilanteen, onko yhteistyön jatkamiselle edellytyksiä, aloitti Junnila.

– Odotan omilta yhteistyökumppaneiltani vastuullisuutta, en kuitenkaan virheettömyyttä. Kaikki tekevät virheitä. Ne pitää kuitenkin myöntää, pyytää anteeksi. Virheistä tulee kantaa vastuu, oppia ja muuttaa toimintatapoja pyrkiä kohti parempaa, linjasi SE-nainen.

Junnila kertoo ottaneensa tarkkaan selvää, mitä LähiTapiola aikoo tehdä.

– Asian ilmenemisen jälkeen LähiTapiolan hallintoneuvoston puheenjohtaja on vapauttanut kaksi vastuussa ollutta hallituksen jäsentä tehtävistään, sekä uusi hallitus on rekrytoinut uuden toimitusjohtajan Minna Metsälän.

– LähiTapiola kertoo, että tähän mennessä on käynnistetty kahden vuoden mittainen henkilöstön hyvinvointiohjelma ja sisäisen tarkastuksen selvitys mahdollisista epäkohdista on tehty. Lisäksi yhtiö on pyytänyt AVI:ta. Kiirehtimään selvitystä aiemmin esiin nousseista henkilöstön hyvinvointiin vaikuttavista asioista.

– LähiTapiola-ryhmässä on heti tapauksen tultua ilmi varmistettu entistä paremmin, että käytännöt tilanteissa, missä työntekijä kohtaa tai todistaa epäasiallista kohtelua ovat koko henkilöstön tiedossa ja niitä noudatetaan. Esimerkiksi osana uuden työntekijän perehdytystä näitä asioita käydään läpi. Käytössä on ryhmän sisäinen ilmoituskanava, missä henkilöstö voi kertoa havaitsemistaan väärinkäytöksistä. Myös koko ryhmän henkilöstökyselyä päivitetty tältä osin.

Junnila kiitteli yhteistyökumppaninsa reagointia. Yhteistyö saa siis jatkua.

– LähiTapiola Pirkanmaa olisi voinut yrittää lakaista esiin tulleet epäkohdat maton alle, he kuitenkin päättivät kantaa vastuunsa, pyytää anteeksi ja toimia asioiden muuttamiseksi. Näin ollen yhteistyöni LähiTapiola Pirkanmaan kanssa jatkuu tulevaisuudessakin.