Ampumahiihtäjä Mari Eder on kertonut tilanteestaan Instagramissa. Hän ei ole vielä varma uransa jatkosta.

Eder avasi suhdettaan urheiluun. Hän kertoi olevansa nyt eräänlaisessa välitilassa.

– Mie niin rakastan urheilua. Kilpailemista. Harjoittelemista. Oon tehny sitä koko elämäni ja en tiedä voiko sitä poltetta täysin koskaan sammuttaa.

– En hakenut urheilija-apurahaa tänä keväänä, koska minusta tuntui että riippumatta siitä mitä päätän urani jatkosta, se ei ole enää minua varten.

– Samoin ajattelen myös perinteisestä sponsoroinnista. Olen kiitollinen tähän astisen urani aikaisesta tuesta ja yhteistyökumppanuuksista, ne on antaneet minulle mahdollisuuden urheilla ammattimaisesti. Nyt on kuitenkin aika etsiä uutta suuntaa. Aloitamme mieheni kanssa yhteisen projektin parissa tänä kesänä ja yritys toivottavasti pääsee täyteen vauhtiin viimeistään ensi kesänä. Tuntuu tärkeältä että minulla on elämässä vihdoin edes hiukan myös muunlaisia kuin urheilullisia tavoitteita.

Eder paljasti, että treeni maittaa jälleen. Hän ei kuitenkaan aio väkisin palata kilpaladuille.

– Olen palannut kevään aikana harjoittelun pariin. Pidän toki myös harjoittelusta, mutta eniten sytyn siitä ajatuksesta että tekemällä näitä asioita minulla olisi mahdollisesti mahdollisuus ottaa vielä se yksi askel kohti niitä omia tähän astisen elämän isoimpia unelmia. Vanhan ja tutun lisäksi aion nyt kuitenkin antaa itselleni mahdollisuuden löytää innostavia asioita myös muualta. Sen tapahtuessa, toivottavasti osaan antaa itselleni mahdollisuuden viedä sen mennessään.

– Jos aion kilpailla ensi talvena, tiettyjen harjoituksellisten asioiden ja tavoitteiden on toteuduttava kesän aikana. Jäänee siis nähtäväksi mitkä asiat vie mennessään ja nähdäänkö minua talvella vielä viivalla.

Ederin sanat herättivät paljon kiinnostusta. Lajilegenda Kaisa Mäkäräinen huomioi myös päivityksen. Hän kommentoi sitä kolmella sydäntä esittävällä emojilla.

Päivitys tästä.