Oliver Helanderin 89,83 metrin kaari oli tiistain suuri tapaus Paavo Nurmi Gamesissa. Helander käänsi nopeasti katseensa jo lauantain Kuortane Gamesiin myös Instagramissa. Maajoukkuekaveri Toni Kuusela päätti kuitenkin sekoittaa pakkaa.

Kuusela kommentoi Helanderin Instagram-kuvaa omalla tyylillään.

– Hae se laatikko sieltä automaatin vierestä, viestitti Kuusela asiaa enempää selittämättä.

Helander ehti tutustua myös huippu-urheiluinstituutti Kihun hänen heittoaan koskevaan dataan.

– Tulin heittoon riittävän kovalla vauhdilla. Tuki piti hyvin eikä vasen puoli auennut liian aikaisin. Keihäs myös lähti hyvään asentoon, mutta vetomatka oli yllättävän lyhyt minun parhaimpiin heittoihini verrattuna, Helander kuvaili videoiden ja KIHU:n mittausten lukemia SUL:n tiedotteella.

– Vetomatka oli 173 senttiä, kun se on joskus ollut yli kaksi metriä.  Vetomatka on kuitenkin ollut se paras juttu minun heittämisessäni. Tuollainen lähes 30 senttiä on paljon. Sen verran kun saa vetomatkaa lisää, keihäs lentää kauas.

Keihään lähtönopeus yllätti myös Helanderin.

– Se oli 28,8 metriä sekunnissa. Luulin, että nopeus olisi ollut kovempi. Minulla on joskus ollut lähtönopeutta 29,3 metriä sekunnissa.

Kuva tästä.