Pikajuoksija Lotta Kemppinen oli vielä hallikaudella loistavassa iskussa. Hän kellotti helmikuussa 60 metriä SE-aikaan 7,16. Kesäkausi ei kuitenkaan ole vielä alkanut naisen osalta. Hän on nyt kertonut miksi.

– Leirillä iskenyt korvatulehdus ja antibioottikuuri ei sitten mennytkään niin helpolla ohi, kun alkuun ajattelin. Näiden seurauksena hermosto ei lähtenyt palautumaan ja vasen akilles ärtyi niin, ettei anna pikajuoksua tehdä… Kaikkea muuta kyllä, mutta ei sitä itselle tärkeintä asiaa. Magneettikuvat on puhtaat eli mistään loukkaantumisesta ei ole kyse, mutta tilanteesta johtuen kisakauden alku siirtyy, kirjoitti Espanjassa toukokuussa leireillyt pikakiituri Instagramissa.

Kemppisellä oli myös hyviä uutisia. Hän saattaa olla kisakunnossa jo 14. kesäkuuta Paavo Nurmi Gamesissa.

– Nyt hermosto on vihdoin palautunut, mutta tässä odotellaan, että akilles tulisi perässä. Voin sanoa, että tilanne on aiheuttanut turhautumista, mutta ei tälle määräänsä enempää voi mitään. Kaikkemme tehdään, että kisakauden pääsisi PNG:ssä aloittamaan, kirjoitti Kemppinen ja muistutti hyvästä treenikaudestaan.

– Nyt tässä pitää tyytyä vielä penkkiurheilijan rooliin sohvalta ja toivoa, että pian pääsisi näyttämään oman onnistuneen harjoituskauden tuloksia radalla. Pitihän tähän kesäkauden alkuun jokin mutka tulla, ettei liian hyvin menisi, näki Kemppinen.

Kemppinen paineli viime talvena MM-halleissa välieriin saakka. Vuoden 2021 EM-halleissa hän nappasi hopeaa 60 metrin sileällä.