Camilla Richardsson voitti sunnuntaina Oulun rankingkilpailussa 5 000 metriä. Hän teki uuden ennätyksen 15.30,08. Oma ennätys parani lähes seitsemän sekuntia.

Aika nosti hänet Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Richardsson taistelee rankingin kautta paikasta MM-kisoihin.

– Nyt olen saanut juoksun lopun toimimaan. Alkukesästä oli vähän ongelmia loppukirin kanssa, joka minulla on viimeiset kolme kierrosta, Richardsson sanoi SUL:n tiedotteella.

Richardssonin lopusta tuli melkoinen soolojuoksu. Ilona Mononen oli toinen ajalla 15.53,64.

– Matkavauhti on kesän aikana ollut mukavan tuntuinen. Kuortaneen 3000 metrin kilpailusta löysin siihen vähän lisäpotkua josta oli nyt hyötyä. Nyt mietin vaan, että mitä paremmin juoksen, sen paremmin saan rankingpisteitä MM-kisoihin, Richardsson näki.

Richardsson uskoo, että hän pystyy vielä juoksemaan Münchenin EM-kisojen rajan 13.24,00 ja sen alle. 

– Nyt ei ollut mikään superpäivä, mutta oli sellainen olo, että EM-raja oli mahdollinen. Jos pääsen MM-kisoihin, siellä on hyvä paikka yrittää uudelleen, vaikka uskon että rankingpisteetkin riittävät EM-kisapaikkaan, Richardsson totesi. 

Mononen juoksi 5000 metriä hiljattain Manchesterissa 15.43,20. 

– On se vitonen aika erilainen tässä säässä kuin Manchesterissä. Nyt alkuvauhti oli kova ja helle otti koville. Voi olla myös, että on väsymystä alkukauden kisoista, Mononen kertaili SUL:n tiedotteella.

Lähde: SUL:n tiedote