Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän kenraali Eugenen MM-kisoihin on mennyt loistavasti. Mäkelä voitti Lempäälän Hyppykarnevaalien kolmiloikan tuloksella 14,50. Tuo suoritus ei ole tilastokelpoinen, sillä se tehtiin 2,4 m/s myötätuuleen.

Mäkelä teki kuitenkin uuden ennätyksen 14,47. Nainen riemuitsi suorituksestaan.

– Ihanaa, kun hyppy rupesi taas löytymään, Mäkelä sanoi SUL:n tiedotteella.

– Tähän kilpailuun ei ollut mitään odotuksia. Tämä piti olla vain viimeinen harjoituskilpailu ennen MM-kisoja, kun valmentajan kanssa päätettiin, ettei harjoituksissa loikita, vaan se vire rakennetaan kisojen kautta, Mäkelä kertoi.

– Ilma oli suorastaan tukahduttavan kuuma, mutta lämmin sopii minun kropalleni. Juoksu kulki jo verryttelyssä ja se säilyi kisaan asti. Kahdessa ensimmäisessä hypyssä juoksu kulki niin hyvin, että siitä oli helppo jatkaa, Mäkelä totesi.

– Sitten kuumuus iski jalkoihin. Kolmannella ja neljännellä hypyllä alkoi tulla virheitä. Päätin neljännen jälkeen jättää kisan, mutta kaikkeni annoin.

Upea tulos nosti Mäkelän maailmantilastossa peräti kahdeksanneksi. Hän muistutti kuitenkin heti kisan jälkeen tylystä faktasta.

– Hoen aina sitä, että arvokisoissa tilastot ovat pelkkää paperia. Siellä pitää onnistua. MM-kisojen karsinnassa tarvitaan sellainen semionnistuminen ja finaaliin kun saisi tällaisen hypyn, Mäkelä totesi.

Lähde: SUL:n tiedote

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu