Keihäänheittäjä Oliver Helander kilpaili torstaina Tukholman Timanttiliigan kilpailussa. Hän heitti heti ensimmäisellään 85,46 metriä. Kaksi seuraavaa heittoa eivät onnistuneet ja viimeiset heitot mies jätti väliin.

Ensimmäinen heitto oli Helanderin uran viidenneksi paras kaari. Suomalaistähti taipui lopulta kisassa viidenneksi. Hän perusteli SUL:n tiedotteella päätöstään jättää leikki kesken.

– Ensimmäinen oli heittona ok. Ei mikään nappiheitto. Toisella ja kolmannella heitolla yritin liikaa ja tuki oli aika kamala. Ne kaksi seuraavaa heittoa jätin ihan varmuuden vuoksi väliin. En halunnut mitään loukkaantumisia ennen MM-kisoja, Helander sanoi.

– Tästä jatkan hyvällä fiiliksellä valmistautumaan MM-kisoihin.

Kilpailun voitti Kuortaneen ja Orimattilan kilpailuissa selkävaivoista kärsinyt Grenadan Anderson Peters, joka sivalsi kolmannellaan 90,31.

– Vähän siinä tuuli pyöri, mutta kai siellä ylhäällä oli myötätuulta, kun kaverit noin pitkälle heittivät. Oli todella kovatasoinen kilpailu, kun 85-metrinen riitti viidenteen sijaan ja aika paljon enemmän olisi pitänyt heittää, jos olisi halunnut parantaa sijoitusta, Helander sanoi.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu